banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Önemli Çağrı: Dolar Kuru ve Faiz Oranları Sabitlensin

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkan Yardımcısı Kadir Kılıçoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı  M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a, Faiz Oranlarının 17-20 Faiz Paritesi ile Amerikan Doları’nın 5,00 TL’de sabitlenmesi önerisini içeren resmi yazı gönderdi. 

Toplumun bu yönlü beklentilerinin karşılanması ve sıkışık olan iş dünyasının da rahatlatılması adına gönderilen resmi yazıda, ŞUTSO Başkan Yardımcısı Kadir Kılıçoğlu şunları kaydetti: “Öncelikle malumunuz olduğu üzere; 12.09.2018 tarihinde 85 karar sayılı ile Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 sayılı Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair getirilen düzenlemeye göre daha önce akdedilmiş olunan sözleşmeler 30 gün içinde Türk Lirası’na çevrilecektir.

Sözleşmelerin Türk Lirasına çevrilmesi sırasında uygulanacak olan kur ve faiz oranları, Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirleneceğinden, bu çevirmelerde bugünkü faiz ve kur üzerinde belirlenmesi, toplumun beklentisini karşılamayacağı gibi, yabancı para cinsinden kullanmış olan krediler ve leasingler yüzünden sıkışık olan iş dünyasını da rahatlatmayacaktır.

Geçtiğimiz günlerde alınan bir kararla ihracatçılara 4,20 TL Kur belirlenmiş olup piyasanın ve sektörün rahatlatılması sağlanmıştır. Sizlerin konu hakkında daha fazla bilgisi olduğunu biliyoruz. İş insanları olarak bu düzenlemede belirlenecek olan kur ve faiz oranları için tavsiye olarak 17-20 faiz paritesi ile Amerikan Doları’nın 5,00 TL Kur olması uygun düşecektir. Konuyu takdirlerinize arz eder,  saygılar sunarım.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.