banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Mızraklı: Şanlıurfa'da yetersiz uçak seferleri turizmi olumsuz etkiliyor

İzmir-Şanlıurfalılar Federasyonu Başkanı Ferit Mızraklı; Şanlıurfa'da uçak sefer sayısının az olması turizmi olduğu kadar ekonomiyi de etkilediğini söyledi.


İzmir-Şanlıurfalılar Federasyonu Başkanı Ferit Mızraklı,Siyasetçilerin,STK'ların ve tüm yetkililerin Ankara'da bir araya gelerek gerekirse Hava yolu şirketlerinin önünde çadır kurarark Türk Hava Yolları (THY) özel hava yolu şirketleri yetkilileri ile görüşülerek Şanlıurfa turizmi için bir an evvel İzmir-Şanlıurfa ve Şanlıurfa-İstanbul arasında uçak seferlerinin arttırılması için çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

İzmir-Şanlıurfa uçak seferlerinin haftada iki gün ve yeterli olmaması nedeniyle Şanlıurfa'ya gelen turistler Gaziantep ve Mardin'e yöneldiğini belirten Başkan Mızraklı, yetersiz uçak seferleri nedeniyle Şanlıurfa turizminin olumsuz etkilendiğini, haftada iki gün olan Şanlıurfa-İzmir sefer sayısını ise haftada  en az 5 güne çıkarılmasını istedi.

İzmir-Şanlıurfa uçak seferlerinin haftada en az 5 uçuş olması yolcularının ve doluluğunun toparlanmasına vesile olacaktır.

En önemli konu yukarıda belirttiğimiz seferlerin sabah ve akşam olmak üzere düzenlenmesi ve saatlerinin değiştirilmemesi en büyük avantaj olacaktır. Hem gruplar hem münferit yolcu açısından sabah ve akşam saatlerinde uçak bulabilmek kolay hale getirilmesi ve biletlerin makul Türkiye ortalamasına çekilmesi halinde Şanlıurfa'da turizm patlaması yaşanacağını ifade etti.

ŞANLIURFA'DA BİRÇOK EKSİKLİKLER HALEN GİDERİLMEMİŞ

Şanlıurfa'da özellikle engellilere yönelik yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu ifade eden Başkan Mızraklı,'Hala şehrin muhtelif yerlerinde engellilerin kullanabileceği üst geçitlerin enegellilere göre yapılmadığını ve özellikle alt ve üst geçitlerde engelli merdivenleri ve asansörlerinin yapılmasını istedi.''

Mızraklı,''Şehirde özellikle trafik ve park sorunu çok,Çevre temizliği problemlerinin halen devam ettiğini, Şehrin yetkililerinin bu konularda duyarlı olmasını istedi.Şanlıurfa'nın turizm potansiyeli çok yüksek biz bunun farkındayız.İzmir-Şanlıurfa Federasyonu olarak İzmir'de en güzel şekilde Şanlıurfa'nın tanıtımını yapıyoruz ve bu konuda herkesin Şanlıurfa turizmi için eline taşın altına koyması gerektiğini,turizmden ancak bu şekilde faydalanılabileciğini ifade etti.''

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.