banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

EYYÜBİYE'DE EBRU SANATINI ÖĞRENİYOR

Geçtiğimiz günlerde başlayan Eyyübiye Belediyesinin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nde Ebru Sanatı kursuna öğrenci ve velilerin ilgisi çok fazla oldu. Eyyübiye Belediyesine ait olan Reji Kilisesi olarak bilinen ve Kurtuluş Mahallesi Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür ve Sanat Merkezi’nde başlayan kursta, “Türk Kâğıdı” ya da “Mermer Kâğıt” olarak da adlandırılan “Ebru Sanatı” ile ilgili kursta, kitrenin hangi bitkiden elde edildiği ve kitrenin hazırlanması, öd hazırlama, boya hazırlama yöntemleri ve kitrenin tekneye aktarılması öğretiliyor.

Haftanın 3 günü çocuklara, iki gün ise yetişkinlere olmak üzere toplam 5 gün verilen Ebru Kursu’nda, ebru çeşitlerinden, Gelgit Ebru, Şal Ebru, Taraklı Ebru, Bülbül Yuvası deseni, Akkaseli Ebru, Kumlu Kılçıklı Ebru teknikleri ve Kumlu Kılçıklı Ebru tekniğinde boya ve kitre özellikleri anlatılıyor.

Ebru Sanatına olan mutluluklarını dile getiren öğrencilerden Kübra Yılmaz, ‘’Eyyübiye Belediye Başkanımız Mehmet Ekinci’ye çok teşekkür ederiz. Buradaki Ebru Kursu’nda olmaktan çok mutluyum. Esra Şahin, ‘’Eyyübiye Belediyesi’nin Kültür Müdürlüğünde açılan Ebru Sanatı Kursu’na geliyorum. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye Teşekkür ediyorum. Ayşenur Türkmen, ‘’Eyyübiye Belediyesinin Kültür Müdürlüğü’nün açmış olduğu kursta Ebru Sanatını öğreniyorum. Güzide Öncel, ‘’Eyyübiye Belediyemizin Kültür Merkezinde Ebru Sanatı Kursunu öğreniyorum. Burada emeği geçen Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür ediyorum. Fatma Lavin ‘’Eyyübiye Belediyesinin düzenlediği Kültür Müdürlüğündeki Ebru sanatı kursundan dolayı Başkanımız Mehmet Ekinci’ye çok teşekkür ederim. Ömer Şahin ise, ‘’4’sınıf öğrenciyim. Eyyübiye Belediyesi’nin Ebru Sanatı Kursu’na geliyorum. Burada olmaktan çok mutluyum ve Başkanımız Mehmet Ekinci’yi çok seviyorum.

Ebru sanatının çocuklar üzerinde güzel etkileri olduğunu belirten Kurs Öğretmeni Mehmet Alper Çiftçi’de, ‘’Eyyübiye Belediyesinin Kültür Müdürlüğü’nde Ebru Sanatı Öğretmenliğini yapıyorum. Eyyübiye ilçemizdeki çocuklarımıza Ebru sanatını tanıtıyoruz. Burada haftanın 5 günü olmak üzere 3 günü çocuklarımıza, 2 günüde yetişkinlerimize Ebruyu tanıtıyoruz. Çocuklarımıza Ebru Sanatı nasıl yapılır onun temelini veriyoruz. Birçok denemeleri ile birlikte bizler bu sanatı çocuklarımıza öğretiyoruz. Buradaki yaş sınırımız herkese var. Burada emeği geçen Belediye Başkanımız Mehmet Ekinci’ye çok teşekkür ederiz. Böyle güzel bir kurs açtığı için bizler burada çocuklarımıza çok güzel bir Ebru’yu tanıtıyoruz. Buraya gelmekten, burada kurs vermekten çok mutluyum.’’ Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.