banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

MESOB Başkanı Şevket Keskin: Bağ-Kur priminde indirim yapılmalı

“Kimler masa başında hesabı nasıl yapıyor bilmiyoruz, esnafın durumunu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a nasıl anlatıyorlar onu da bilmiyoruz, ama piyasa çok kötü, esnaf ve sanatkarın durumu çok kötü.”

TESK Yönetim Kurulu Üyesi, MESOB Başkanı Şevket Keskin, "2021 yılı asgari ücrete yapılan zamla birlikte esnafın ödeyeceği Bağ-Kur primi 1.234,24 TL olmuştur, perdemi sürecinin en mağdur kesimi olan esnaf camiası bu rakamı ödeyemez. Sokakta fotoğraf veren Milletvekilleri böyle bir zammın esnaf tarafından kaldırılamayacağını bilmiyorlar mı, bakınca göremiyorlar mı?” dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Asgari ücrette yapılan artış kanunen Bağ-Kur primlerine de yansıtılıyor.  2021 yılı için açıklanan aylık asgari ücrete göre;  2021 yılı Bağ-Kur primi aylık 1.234,24 TL. olmuştur. Pandemi sürecinin en mağdur kesimi olan esnaf camiası bu rakamı ödeyemez. Esnaf şuanda geçimini sağlayamaz durumda. Yüzde 5 indirim uygulaması ile birlikte bu rakam en düşük oranda 1.055,36 TL’dir. Hükümetimizden en azından yüzde 5 indirimin yüzde 10’a yükseltilmesini talep ediyoruz. Bu durumda ise rakam 876.50 TL’ye iniyor. Pandemi sürecinde işyeri zorunlu olarak kapanan, zorunlu olarak ticari işlevi sona eren esnafların 2020 ve 2021 yıllarına ait Bağ-Kur primini ise devlet üstlenmeli. Koronavirüse aşı bulundu, ancak esnafın derdine çare bulunamadı. Esnafın beklentileri tam olarak karşılanmazken, 3 ay süreyle yapılacak 1.000 TL hibe destek daha esnafın eline geçmeden geri alındı. Yapmayın, esnafın şaka kaldıracak takatı kalmadı. Kimler masa başında hesabı nasıl yapıyor bilmiyoruz, esnafın durumunu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a nasıl anlatıyorlar onu da bilmiyoruz, ama piyasa çok kötü, esnaf ve sanatkarın durumu çok kötü.” dedi.

Keskin şöyle devam etti, “Milletvekillerimizin esnafın böyle bir primi ödeyemeyeceğini bilmeleri lazım. Sokakta fotoğraf veren Milletvekilleri böyle bir zammın esnaf tarafından kaldırılamayacağını bilmiyorlar mı, bakınca göremiyorlar mı? Milletvekilleri ve siyasetçiler esnafı dilin de düşürmüyor, ama esnafa sahip de çıkmıyorlar.  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ve hükümet üyelerinden, milletvekillerinden ve tüm siyasetçilerden esnaf için destek bekliyoruz. Esnaflarımız ise işyerlerini ziyarete gelen, caddesinde ve sokağında geçen siyasetçilere ve milletvekillerine derdini korkmadan anlatmalı.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.