banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Mardin-Ceylanpınar Ovaları Cazibe Sulaması 2.Kısım Şebeke Yapım İşi


Şanlıurfa İli Viranşehir ve Ceylanpınar ilçelerine ait 231.600 dekarlık zirai arazilerin Mardin Ceylanpınar Ana Kanalından alınacak su ile cazibeli ve pompajlı olarak, TİGEM ve Şahıs arazilerinin sulanması amaçlamaktadır. Böylece inşaatının tamamlanmasıyla halen yeraltı suyu ile yapılan sulama sona erecektir. Yıllardır Bölgenin en büyük problemi olan enerji sorununun çözümünde büyük bir mesafe alınmış olacaktır. 
Şu anda devam eden iş kapsamında  “Mardin-Ceylanpınar Ovaları Cazibe Sulaması 2. Kısım Şebeke Yapım İşi“ kapsamında 4 adet Pompa İstasyonu, 1455 sanat yapısı, 9 adet Filtre İstasyonu,  297 km CTP-HDPE boru imalatı tamamlanmış olup 188.233 dekar şebeke inşaatı tamamlanmış ve sulamaya açılmıştır. Sulamaya açılan arazilerin 173.953 dekarlık kısmı TİGEM’e ait, kalan 14.280 dekarlık kısmı ise şahıs arazilerine aittir. Halen fiziksel olarak % 95, Parasal Gerçekleşme  % 96 civarındadır. Bu yıl ise MCY6-MCY7-MCY7B Yedeklerinin borulu şebeke imalatlarına başlanmış olup, buna bağlı 4 adet Filtre istasyonu ve 78 adet sanat yapısı yapılacak toplamda 3009,5 dekar arazi sulamaya açılacaktır.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.