banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Balıklıgöl MHP

LGP fiyatı benzine yaklaştı

Türkiye Akaryakıt Bayileri Sendikası'nın Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarının yüzde 50'sinin ÖTV+KDV olduğunu göz önüne alarak hazırladığı raporu araç sürücülerine ümit verdi. Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre TABGİS Başkanı Ferruh Zülfikar'ın, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji Bakanı Taner Yıldız ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'ya sunduğu rapor uygulamaya geçerse benzinin litresi 3.92 TL'ye düşecek. Zülfikar, raporda ÖTV'nin bütün akaryakıt ürünlerinde 1.40 lira olarak eşitlenmesini tavsiye ettiklerini belirtti.

 

İşte TABGİS raporundan bazı çarpıcı başlıklar;

 

* Türkiye'de en çok üretilen akaryakıt benzindir. Ancak yüksek fiyatı sebebiyle tüketimi hızla azalıyor. Yurt içinde litresi 4.84 liradan satılamayan benzin Tüpraş tarafından litresi 1 TL civarında fiyatla ihraç edilmektedir. Devlet sadece 2012 yılında 2.4 milyar lira vergi kaybetmiştir.

 

* Akaryakıttan alınan ÖTV'nin bütün ürünlerde litrede 1.40 lira olarak eşitlenmesini teklif ediyoruz. Bu yapılırsa benzinin litresi 3.92 liraya, motorinin litresi 3.98 liraya düşecek, LPG 'nin litresi de 3.37 lira olacaktır.

 

* Teklifimizin kabul görmesi ve uygulanması halinde, devletimizin hiçbir vergi kaybı olmayacaktır. Aksine, üretilen benzinin tamamının ülke içinde tüketilmesi halinde 8 milyar daha fazla vergi geliri elde edilecektir.

 

* Motorin ucuzlayınca yasadışı ürün (10 numara) kullanımı azalacak. Kaçak akaryakıtın sebep olduğu 5 Milyar TL'lik vergi kaybı devletin kasasına geri dönecektir. Benzin fiyatı düşünce, yıllık ortalama 4 milyar lira olan LPG ithalat maliyeti de en az yüzde 50 oranında azalacaktır. (Kaynak: Samanyolu Haber)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.