banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Kretuar Nedir?

Sanat alanları çalışmalarında hassas bir kesim olmasından dolayı neştere benzer yapıya sahip olan bir bıçak çeşitline kretuar bıçak ismi verilir. Ekonomik yapısıyla de maket bıçağına göre de daha kolay kullanım alanı yaratır. Ortalama beş adet olmak üzere de yedek bıçağı vardır. Vidalı bir bıçak çeşidi olmasının etkisiyle de da güvenli bir kullanım sağlar.

Kretuar Özellikleri

Maket bıçağıyla aynı işlevi gören kretuar bıçakları, daha keskin bir yapıdadır ve her alanda kullanılabilirlik sunar. Gövdeleri ince olmasından dolayı, kalem tutma konumuna getirilerek, rahatlıkla kesim yapılmasını sağlar.

Yedek olarak bulunan bıçakların uzun yıllar boyunca kullanım olanağı sunması için yapılan kesimler için bir kesim matı ya da yumuşak ahşaplar temin edilmesi daha yerinde bir karar olacaktır.

Kretuar Kullanım Alanı

Genel itibari ile çelik karışımı bir metalden elde edilen, el sanatlarının çeşitli sınıflamalarında, birtakım objelerin rötuşlanması amacıyla kretuar kullanılır.

Epoksi reçineden yapılan bir takının kenarlarının düzeltilmesinde, taş tozu uygulamalarıyla çeşitli biblo, süs eşyası ya da oyuncakların kenar kısımlarının, pürüzlü olan yerlerinin düzeltilmesinde kullanılır. Detaylı bilgi almak için https://www.guvensanat.com/kretuar adresini ziyaret edebilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.