banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Urfa Haber Balıklıgöl

Kredi Kartı Alım Şartları Değişti!

Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulacak yeni torba yasada yer alan yeni  düzenleme ile kredi kartı çıkarmak için vatandaşlar banka şubelerine gitmeden uzaktan iletişim araçları ile online kanallar üzerinden gerekli olan sözleşmeleri yapabilecek.

Hazırlanan yeni yasa tasarısı ile Bankaların kredi kartı verme işlemlerinde kağıt belge ve ıslak imza kullanımının azaltılmasına yönelik önemli bir adım atılıyor. Kredi kartı sözleşmelerinde aranan yazılı şekil ve ıslak imza şartı da kaldırılıyor.

Cumhurbaşkanlığı 2020 Programı'nda yer alan düzenleme koronavirüs salgını sonrası Meclis'e sunulacak torba yasaya eklendi.

Söz konusu düzenleme ile banka kartları ve kredi kartlarının çıkarılmasına, kullanımına, takas ve mahsup işlemlerine ilişkin usul ve esasları düzenleyen 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'nda da değişiklik yapılması öngörülüyor.

ISLAK İMZA ŞARTI KALKIYOR

İlgili kanunda yapılacak değişiklik sonrası, kart çıkaran kuruluşlar ile kart sahipleri arasındaki ilişkileri düzenleyen sözleşmelerde aranan yazılı şekil şartı kaldırılarak, bu sözleşmelerin ıslak imza şartı aranmaksızın uzaktan iletişim araçları ile online kanallar üzerinden yapılabilmesinin önü açılacak.

Düzenleme ile birlikte kredi kartı çıkarmak için artık vatandaşların banka şubelerine gitmelerine de gerek kalmayacak.

62 MİLYON TEMASSIZ İŞLEM

Koronavirüs salgını sonrası kredi kartlarındaki temassız işlem adedi de giderek artıyor. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, son dönemdeki gündemle birlikte temassız işlem adedi mart ayının ilk 22 gününde 62 milyon adede ulaştı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.