banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Haliliye Sanlıurfa

KOSGEB'den Şanlıurfadaki yatırımcıya büyük destek!


KOSGEB’den 6. bölge KOBİ'lerine 600 bin TL’lik destek

KOSGEB, imalat sanayi için yeni hazırlamış olduğu KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİ-GEL) kapsamıyla ilk proje teklif çağrısına çıkıyor. KOBİ-GEL kapsamında proje teklif çağrılarına, imalat sanayinin yüksek-orta yüksek ve düşük-orta düşük teknoloji düzeyinde faaliyet gösteren işletmeler başvuruda bulunabilecek. 1 ve 2. bölgelerde imalat sanayinin sadece orta-yüksek ve yüksek teknoloji düzeylerindeki sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ’ler, 3, 4, 5, ve 6. bölgelerde ise imalat sanayinin sadece düşük-orta düşük teknoloji düzeylerindeki sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ’ler proje başvurusunda bulunabilecek.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KOSGEB Şanlıurfa İl Müdürü İdris Erkeksoy, KOBİ-GEL Projesi çerçevesinde başvuruların 1 Nisan ile 6 Mayıs tarihleri arasından yapılacağını ifade ederek KOBİ Gelişim Destek Programı "KOBİ-GEL" çerçevesinde geleneksel imalat sanayi KOBİ'lerinde Katma Değerin Arttırılması Projesi teklif çağrısı kapsamında işletme başı 200 bin lira hibe, 400 bin lira ise geri ödemeli toplamda 600 bin lira tutarında bir destek sunulacaktır” dedi

Erkeksoy konuşmasına şöyle devam etti:

“Orta-Yüksek ve ileri teknoloji KOBİ'lerinde Kapasite Geliştirmesi Proje teklif çağrısı kapsamında ise işletme başına 300 bin lira hibe, 500 bin lira tutarına kadar destek verilecektir. Orta-yüksek ve ileri teknoloji alanında faaliyet gösteren KOBİ'lerimize ise 300 bin TL hibe, 500 bin TL geri ödemeli olmak üzere toplamda 800 bin TL destek verilmektedir. Geri ödemeli, yani kredi desteklerimiz tamamen faizsiz olup; proje süresine göre değişmekle birlikte en az 36 ay en çok 48 ay vadelidir. Destek oranı yüzde 80 olup; yerli makine ve teçhizat satın alınması halinde bu destek yüzde 95'e ulaşmaktadır. Yani program kapsamında alınan her 100 bin TL'lik makinenin 95 bin TL'ye kadar olan kısmı tarafımızdan karşılanmaktadır"  (İLKHA)




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.