banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

KAŞİP; Asgari ücret artışı sefalet artışıdır

Yeni yıl ilk 6 ay için yapılan 34 TL'lik zam nedeniyle basın açıklaması yapan KAŞİP Başkanı Nasreddin Hakan Aydın; "Ayrıca bu konuyu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk ÇELIK ile görüşmemizde dile getirmiş yapılacak zammın kabul edilebilir seviye ye çekilmesini istemiştik.

Genel Başkan;“Sefalet ücreti değil hakkimizi istiyoruz, Savaşa, Silaha değil, İsçiye bütçe istiyoruz, İnsanız, insanca yasamak istiyoruz, Eşit ise eşit ücret istiyoruz, istediğimiz çok fazla değil sadece insanca yasama hakkimizi istiyoruz böyle devam edilirse bizlerde sefalet içerisinde yasayacağız. Açlığa sefalete ve yoksulluğa mahrum bırakılmak istemiyor ve hakkimizi sonuna kadar arıyoruz arayacağız” diyerek Asgari ücret tespit komisyonunda Çalışma Bakanı Sayın Faruk ÇELIK`in açıkladığı 4.1+4.4’lük asgari ücret zammını kabul etmiyoruz…

N.Hakan AYDIN ” Kamu şirket personelleri olarak bu asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen miktarı kabul etmediğimizi ve kamu kurumlarında çalışan taşeron isçilerimizin maaşlarının bir an önce arttırılması  için birlik olarak elimizden geleni yapacağımızdan emin olabilirsiniz… ”

Alıştık artık horlanmaya, ezilmeye kötü çalışma şartlarına. Hatta açlıkla savaşmaya.

Fakat bizi bekleyen küçük yavrularımız bu duruma alışmadı, alışamaz. Onlar küçük, saf ve her şeyden, tüm dünya gerçeklerinden habersizler. Ne yazık ki; param yok, alamıyorum; bir tanem, yavrum cümlesini ve nedenini kavrayamıyor; kabullenemiyorlar.
Şimdi soruyoruz; Bu zam yani yıllık % 8 zam iyidir, uygundur diyenlere: bizlere reva gördükleri aylık hatta günlük ihtiyaç kovuğunu bile doldurmayan BU BÜYÜK ZAM ve MAAŞ kendilerine verilirse ne yaparlardı?

Eminim bu soru bile onlara yeterli gelmiştir. Nerede hani; hak, hukuk ve insanca yaşama hakkım, çocuğumun beslenme ve gelişme hakkı, aile huzurunu tatma hakkı. Her ayın sonunu nasıl getireceğimizi düşünürken; aile huzuru da kalmıyor, neşe de ama olsun varsın hakları suiistimal edenler bizim yerimize de yaşıyorlar.

% 8 zam kaç liraya tekabül ediyor? Bu insanlar akşama kadar çalışıp yoruluyorlar. Bu para verilen tüm hizmetleri karşılıyor mu? Diye düşünmeyen, sizlere evet sizlere; Sayın yetkililere bir teklifim var. Gelin ‘Öğrenci Değişim Programı’ gibi bir yöntemle gösterelim sizlere; o zor hayatımızı; nasıl mı? Çok kolay ‘Aile Değişim Programı ’ biz asgari ücret ile çalışanlar ve siz sayın %8 i uygun görenler bir ay için yer değiştirelim gerçi bir gün bile yeterli…

Görün bakalım bu kadar maaş ile ev nasıl geçiniyor daha doğrusu geçindirilemiyor.

Şimdi oturup bir vicdan muhasebesi yapma zamanı gelmedi mi? bu açlık sınırında hatta açlık sınırının çok altın da yaşayan asgari ücretliler için ne yapabiliriz, diye.

Hadi zor değil bir adım atmak, empati kurmak. Biliyorum içinizde bir yerlerde hâlâ acıma duygusu kalmıştır. Hadi ha gayret olacak. Yoksa zaten bir gün zaman size sorar bunun hesabını. Çok eski bir haykırış olacak ama sizi ve % 8’i

İÇTENLİKLE KINIYORUZ…"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.