banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Karaatlı: Tanzim noktalarıyla küçük esnafla rekabet yapılıyor


Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarla Odaları Birliği (ŞESOB) başkan vekili ve Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, “tanzim satışı” yönetimiyle sebze ve meyve satışı yapan belediyeler, fahiş fiyata neden olan aracılar yerine küçük esnaf ile rekabet ettiğini söyledi.
Sebze ve meyve fiyatlarının ciddi yükselişi ile birlikte enflasyonla topyekûn mücadele kapsamında vatandaşlarımıza ekonomik fayda sağlamak amacıyla uygulama koyulan tanzim satışlarının yapılması fahiş fiyatlara neden olan aracı kurumlardan çok bakkalı ve manavı hedef aldığını açıklayan (ŞESOB) Başkan Vekili Karaatlı, “Vatandaşın cebine göz diken aracı kurumlar ve kişilere yönelik yaptırım yapılması kaçınılmaz olduğu böyle bir dönemde, devreye giren hükümetin olumlu bir adım atmasını suiistimal edilmemeli. Tanzim yerleri açan belediyeler, belediye imkanlarıyla küçük esnafla rekabet etmesi esnafı zor durumda bırakır. Elbette fahiş fiyata neden olan aracı kurumlarla mücadele edilsin. Ama bunun yolu bakkal, manav açarak olmaz. Hükümet ucuza küçük esnafa verirse esnafta cüzi bir kar ile satarak geçimini yapar. Doğru olanda budur” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.