banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Kantinciler dertli

2009-2010 eğitim ve öğretim yılındaki yaşadıkları sorunlarını ve 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında bu sorunlarla tekrar karşılaşmamak için çözüm önerilerini masaya yatırdılar.

 Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan kantinci esnaflarından Ramazan Deveci "Sorunlarımızı görüşmek ve çözümü için yetkililere iletmek için bizleri bir araya getiren Oda Başkanımız Sayın Mehmet Altuna ve ekibine teşekkür ederim. Biz yılda 9 ay kira veriyoruz ancak 15 gün karne tatillerinde ve bayram tatillerinde bizden kira alınmaktadır. Bu şekilde kapalı olduğumuz günlerde de kira ödeyerek mağdur olmaktayız. Yetkililerden bu konuda yardım bekliyoruz" dedi.

Kantinci esnafı Sabri Hanaz "Öncelikle sorunlarımızla ilgilendiği için Başkanımız Sayın Mehmet Altun'a çok teşekkür ederim. Kantinlerimizde Tarım Bakanlığı ve Gıda kodeksine uygun ve hijyen koşullarının mevcut olduğu ortamlarda satış yaptığımız ve her ay düzenli olarak denetlendiğimiz halde okul önlerinde ve çevrelerinde seyyar satıcılar gelişi güzel bir şekilde denetimsiz olarak ne olduğu belirsiz eşyaları satmaktadırlar. Bu şekilde hem çocukların sağılığını tehlikeye atmakta hemde kira vergi Veren bizler mağdur olmaktayız. Bunların önlenmesi için gerekenin yapılmasını istiyoruz" dedi.

Ayrıca konu ile ilgili olarak görüşlerini açıklayan Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Altun "100 Civarında kantincimiz var, geçtiğimiz yıl ulusal basında Uyuşturucu satan, kız öğrenciler sarkıntılık yapan kantinciler haberlerini izledik. İlimizde bu istenmeyen durumların olmaması kantinci esnaflarımızın işlerine gösterdikleri duyarlılığın sonucudur. Görüştüğümüz sorunlarımızı Milli Eğitim Müdür yardımcımız Sayın Hüseyin Aslıhan'a ilettik sağ olsun sorunlarımızla ilgileneceğini belirtti kendisine üyelerimiz adına teşekkür ederiz. İlgili dilekçelerimizi Milli Eğitim Bakanlığımıza ve Maliye Bakanlığımıza gönderdik. Zabıta ile ilgili sorunlarımızı Belediye Başkan yardımcımız Sayın Emin İzol'a ilettik sağ olsun o da sorunlarımızla ilgileneceklerini söyledi. Kendisine üyelerimiz adına teşekkür ederiz. Sorunlarımızın önümüzdeki eğitim ve öğretim yılı içinde çözüleceğine inanıyoruz ve yetkililerden destek bekliyoruz. Toplantıya katılan tüm esnaflarımıza da teşekkür ederiz" dedi. 

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.