banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Kalkınma Ajansı Toplantısı Yapıldı


Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında ve Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün katılımıyla düzenlenen toplantıya; Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fetih Süvari ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Emin Özçınar katıldı.

Toplantıda; Ocak 2015 döneminde gerçekleştirilen faaliyetler ile devam eden proje uygulamalarının ilerleme durumları ele alınırken, toplantıyla ilgili olarak Ajans Yönetim Kurulu Başkanlığınca 2015 yılında 30 Milyon TL hibe desteği verileceğiaçıklandı.

2015 yılında proje teklif çağrısı yöntemiyle verilecek desteklere ilişkin olarak 4 mali destek programı hazırlandı. KOBİ Mali Destek, Sanayi Altyapısı Mali Destek, Yenilenebilir Enerji Mali Destek ve Turizm ve Kentsel Altyapı Mali Destek Programları için 28 milyon TL bütçe ayrıldı. Bu programlara yönelik proje başvuruları için 12 Ocak 2015 tarihinde teklif çağrısı ilan edilirken, 23 Ocak 2015 itibariyle başvurular alınmaya başlandı.

Toplantıda ayrıca; yapılan işbirlikleri, proje eğitimleri ve GAP Organik Tarım Değer Zinciri Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı hakkında da bilgiler verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.