banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

İşte Şanlıurfa’nın vergi rekortmenleri

Şanlıurfa’da 2011 yılı vergilendirme dönemindeki vergi rekortmenleri, plaketle ödüllendirildi. Kurumlar vergisinde Verbundplan Birecik Barajı İşletme Ltd.Şti, gelirler vergisinde ise Cemil Cahit Ağar ilk sırayı aldı.

2011 yılı vergi rekortmenlerinin plaketle ödüllendirildiği törende konuşan Vali Güvenç, “Çalışan, üreten, istihdam sağlayan, vergi veren iş adamlarımızı geçen yıl da mütevazı da olsa manevi olarak ödüllendirmiştik. Çok şükür bir yılı geride bıraktık, tekrar bir aradayız. İnşallah nice yıllar hayırlı ve bol kazançlı, bol vergili yılları yaşarız. Böylelikle ülkemiz ve ilimiz gelişir” dedi.

Türkiye’nin tabi kaynaklarının fazla olmadığını ve devletin gelirinin yüzde seksen üçünü toplanan vergilerin oluşturduğunu ifade eden Vali Güvenç, “Kaynaklarımız kıt ve sınırlı. Dolayısıyla devletin gelirinin omurgasını sizlerin vergisi oluşturmakta” dedi. Ülkemizde kayıt dışı ekonominin halen bir sorun olduğunu ancak geçmiş yıllara göre daha iyi bir durumda olduklarını belirten Vali Güvenç, “Kayıt dışılığı ne kadar azaltırsak, o kadar sağlıklı bir ekonomiye geçeriz. Hala gidilecek çok yol, kat edilecek çok mesafe var. Türkiye’nin büyümesi ve gelişmesi için kesinlikle kayıtlı ekonomiyi gerçekleştirmek zorundayız. Verginin yaygın ve objektif olarak çalışan ve üreten herkesten alınmasını temin etmek zorundayız. Bunun mücadelesini veriyoruz”dedi.

2012 yılı vergilendirme döneminde; işletmeler bazında birinci Verbundplan Birecik Barajı İşletme LTD.ŞTİ, ikinci Güneş İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş., üçüncü GAPSAN Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş, dördüncü Şan-med Özel Sağlık Hizm. Ltd. Şti., beşinci Şanlıurfa Otomotiv Petrol Tic. A.Ş., gelir vergisinde ise, birinci Cemil Cahit Ağar, ikinci Hasan Kırmiç, üçüncü Rahmi Mustafa Pirili, dördüncü İsmet Kılıç ve beşinci ise Ferruh Çapan oldu.

Vergi rekortmenleri, konuşmaların ardından plaketle ödüllendirilirken, geceye Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Al, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Vergi Dairesi Başkan Vekili Cemal Demir ve daire amirleri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.