banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

işte 300 koyun başvurusu için yapılması gerekenler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve devlet desteğiyle verilecek köyüne dönene 300 koyun projesi için tüm detaylar belli olmaya başladı. Bu doğrultuda Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), 300 koyun projesine başvuru işleminde bulunmak isteyen vatandaşlar için başvuruların başladığını ve başvuru şartlarının neler olduğunun duyurusunda bulundu.Tüm bu gelişmelerin sonrasında vatandaşlar en az 1666 üreticinin dahil edileceği 300 koyun projesine kimlerin başvurabileceği ve diğer önemli detayların bilgisine ulaşmak üzere sorgulamalara başladı. Peki, çok geniş bir kesimin merak ettiği ve araştırma konusu haline gelen 300 koyun projesine nasıl başvuru yapılır? İşte, TİGEM tarafından sözleşme imzalanacak yetiştiricilere verilecek 300 başa kadar küçükbaş hayvan başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar için en yeni gelişmeler...
 

TİGEM 300 KOYUN PROJESİ BAŞVURU ŞARTLARI
Proje için başvuran üreticiler değerlendirilirken; "Üretim yapacağı yerin mera alanı, kaba yem üretebilirliği, hayvan varlığı, cinsiyet ve yaşı, hayvan barınağına sahip olması, halen hayvancılıkla uğraşıyor olması" kriterleri göz önünde bulundurulacak.

300 KOYUN PROJESİ NELERİ İÇERİYOR?
Projeye göre, üretim sürecinde, yetiştiriciye bakım ücreti ve sigorta bedeli avans olarak verilecek. Sözleşme imzalanacak yetiştiricilere kendi işletmelerinde TİGEM tarafından eğitim imkanı sağlanacak. Sütten kesimi müteakip kuzular alınacak, masraflar düşülerek hak edişi üreticiye ödenecek. Üretilecek tüy ve süt yetiştiricinin olacak. Üreticilerin bu hayvanlar için yaptıracağı TARSİM sigortası da ücretsiz olacak ve Bakanlık tarafından desteklenecek.

Üretici başına 300 başa kadar küçükbaş hayvanın verileceği projeyle 500 bin baş anaç küçükbaş hayvan temin edilmesi planlanıyor.

Projeyle 8. yılın sonunda dişi sayısının toplam 5 milyon başa ulaşması ve yaklaşık 3 milyon 250 bin baş erkek kesimiyle 52 bin 300 ton et üretimi hedefleniyor.

300 KOYUN BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.