banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

İşte 2022 memur zammı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin memura zam oranını açıkladı. Bilgin, "2022'de ilk 6 ay yüzde 5, ikinci ay yüzde 7 zam yapılacak" 

Bakan Bilgin: "Memur sendikalarımızla varmış olduğumuz anlaşmaya göre kamu personelimizin 2022-23 yılları maaşlarındaki kümülatif artış oranları %30 ile %35 arasında değişmektedir. Pandeminin dünyayı sarsan ekonomik etkilerine rağmen çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzün arkasındayız. Kamu görevlilerimiz bu toplu sözleşme döneminde pek çok önemli kazanım elde etti. Sürece önemli katkılar sunan konfederasyonlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Bakan Bilgin teşekkür etti: "6. Dönem Toplu Sözleşmemizi az önce gece saatlerinde imzaladık. Kamu çalışanlarımız için son yıllardaki en yüksek kazanımlar, istikrarla büyümeye devam eden güçlü Türkiye’nin en önemli göstergesidir. Tüm kamu çalışanlarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. 

3600 EK GÖSTERGE ÇALIŞMALARI

Bakan Bilgin 3600 ek gösterge ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek: "Kamu çalışanları için tarihi değişim. 3600 ek gösterge çalışmalarını bu sözleşme döneminde tamamlıyoruz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.