banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO Yayladağıspor

İŞ DÜNYASI ŞANLIURFA’DA BULUŞTU


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıkoğlu ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Adayı Çalışma Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Faruk Çelik’e destek vermek için geldikleri Şanlıurfa’da, Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) ile Ticaret Borsası’nın organize ettiği Şanlıurfa Oda ve Borsa Müşterek Toplantısı ile ŞUTSO Müşterek Meslek Komite Toplantısı’nda iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi.
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Şanlıurfa Valisi İzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Milletvekili Adayı Faruk Çelik, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İbrahim İletmiş, Yönetim Kurulu Başkanı E.Sabri Ertekin, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, AK Parti İl Başkanı Z.Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, ŞUTSO Meclis Üyeleri ve iş dünyası temsilcileri katıldı.
Şanlıurfa’nın mayası temizdir
Toplantıda bir konuşma yapan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı E. Sabri Ertekin, “Şanlıurfa bir huzur şehri tarihinde hiçbir döneminde teröre prim vermemiştir. yaşanan bir iki olay da dışardan kaynaklı olaylardır. Şanlıurfa’nın mayası temizdir, urfanın pot çok büyük tabiri caizse uyuyan bir dev, geçen dönem bakanımız faruk çelik şanlıurfaya gelmesiyle büyük atılımlar yaptı. Ama yeter mi yetmez, biz maalesef çok geri kalmıştık bu geri kalmışlığımızı telafi edebilmemiz için sayın bakanımızın 2 -3 dönem daha olması gerekiyor ki biz ortalamayı yakalayabilelim.
Ortalamayı aşağı çeken değil yukarı taşıyan bir il olmalıyız
Şanlıurfa’nın 640 bin genci var, iş ve istihdam ilimiz için çok önemlidir. Çok büyük bir potansiyel barındıran Şanlıurfa güzel bir gelişme içerisinde, bizler valiliğimiz, belediyelerimiz ve sivil toplum kuruluşları olarak el ele canla başla çalışıyoruz. Hükümetimizin kişi başı 25 bin dolar hedefi var, o konuda bir vizyon çalışması yaptık, o vizyon çalışmamızı da tüm ilimizin tüm ekonomi ile ilgili olan tüm derneklerle paylaştık, ilimizin potansiyelinin bırakın tamamını yarısını kullansak dahi bu geliri yakalayabilecek durumdayız. Nüfusumuz kalabalık, ortalamayı aşağı çeken değil yukarı taşıyan bir il olmalıyız. Bunu becerebilecek kapasite var, ne yapmamız lazım? İlimizde huzurun devam etmesi lazım, çalışkan olmamız lazım birbirimize yardımcı olmamız lazım. Şanlıurfa’mızın da ülkemizin de önü açıktır, yeter ki moralimizi bozmayalım, yaşanan bazı olaylar ufak tefek olaylardır, yani atlatabileceğimiz olaylardır. Yeter ki birbirimize destek olalım, birlik ve beraberliğimizi bozmayalım ve çalışkan olalım” dedi.
Beraber geliyoruz beraber gidiyoruz bütün mesele bu işte
Şanlıurfa’ya gelen TOBB başkanı Rıfat Hisarcıkoğlu, “ Faruk Çelik için ben geldim buraya haberiniz olsun. Buraya gelirken bütün Türkiye’deki işçilerin genel başkanı Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile birlikte geldik. Aslında bu Faruk Çelik’in kimliğini gösteriyor. Bizi hepimizi aynı havuzun içinde tutabiliyor. Kimi tutuyor, esnafı tutuyor, ziraatçıyı tutuyor, işçiyi, işvereni tutuyor. Türkiye’de böyle profillere ihtiyacımız var. Türkiye’de böyle bir profille zaten politika ile idare edilse Türkiye’nin meselesi kalır mı kardeşlerim kalır mı? Kardeşlik ortamı kardeşçe biz buradayız, birbirimizle beraber geliyoruz beraber gidiyoruz bütün mesele bu işte’’ dedi.
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ve Borsası beş yıldızlı
Şanlıurfa’daki Ticaret ve Sanayi Odası’nın ve Ticaret Borsası’nın Paris Londra ve Berlin’le eşdeğer kalitede olduğunu söyleyen TOBB Başkanı Hisarcıkoğlu “Odalardaki hizmet kalitesi de aynen otellerdeki gibi yıldızlama gibidir. Bütün dünyada standartları olan odaların vermiş olduğu hizmet kalitesi ölçülür. Bu kapsamda baktığımız zaman Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ve Borsası nereyle eşdeğer biliyor musunuz? Minimum Paris, Londra Berlin Yani beş yıldızlı odamız ve borsamız var. Bugün minimum Paris’teki, Londra’daki, Berlin’dekinin aynı standartlarında hizmet veriyor” dedi.
Toplantıda, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Şanlıurfa Valisi İzettin Küçük, AK Parti Milletvekili Adayı Faruk Çelik de birer konuşma gerçekleştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.