banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Strandberg

İPEK ELBİSE MODEL VE ÇEŞİTLERİ

İpek elbiselerin tarihi çok uzağa dayansa da günümüze kadar gelmiş ve hala sıklıkla kadınlar tarafından tercih edilen bir kumaş türü olmuştur. İpek Elbise çeşitlerinin yapılmasına kullanılan ipek böceği, ilk olarak rivayete göre milattan önce iki bin altı yüzlü yıllarda hüküm sürmüş olan Çin imparatoru Hoang-Ti, bahçesinde bir adet tırtılın dut yaprağı yiyerek koza ördüğünü görmüş. Ardından eşine verdiği talimatlarla araştırılmasını istemiş bunun sonucunda bu kozadan ipek yapılabildiğini ve giysilerde tekstil üzerinde kumaş olarak kullanılabileceğini görmüştür. O günden bugüne daha çok uzak doğu ülkelerinde yapılan ipek böceği yetiştiriciliği sayesinde, şu an çok güzel ve göz alıcı ipek elbiseler giyebiliyoruz.

Ülkemizde İpek Elbise Üretimi

İpek böceği yetiştiriciliği ülkemizde aktif bir şekilde yapılamasa da yapan kişiler mevcut. Lakin bu ülkemize yeterli gelmediği gibi hali hazırda yurt dışından ithal birçok ipek getirtiyoruz. Bu bağlamda çeşitliliğini arttırıyor, sizlerin göz ve giyiniş zevkinize göre ürünler imal ediyoruz. Sizler de eğer güzel bir ipek elbisem olsun diyorsanız linkine girerek alışverişinizi yapabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.