banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Yetim Der Onur Bilgen Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası

İPARD, yatırımcıya hibe vermeye hazır -VİDEO-
Burada açıklama yapan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Şanlıurfa İl Koordinatörü Mehmet Ekinci, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD ajansı olarak 18 Mayıs 2007 tarihinde 5648 sayılı kanunla kurulduğunu belirtti. Ekinci, Kurumun kanunla verilen görevleri yerine getirmek üzere, kamu tüzel kişiliğini haiz, idarî ve malî özerkliğe sahip, özel bütçeli T.C Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olarak kurulduğunu sözlerine ekledi.





Ekinci, IPARD programı ile 2007-2013 döneminde 874 milyon Euro AB Destek Fonundan, 291 milyon Euro Ulusal Destek olmak üzere toplam 1 milyar 165 milyon Euro destek sağlanacağını belirtti. EKİNCİ, Bu fonları kullanmak üzere Kurumun Ulusal Akreditasyonu 21 Temmuz 2010, AB Komisyonundan yetki ve akreditasyon sürecini ise 30 Ağustos 2011 tarihinde başarı ile tamamladığını söyledi.



Mehmet Ekinci, Birinci ve İkinci şartlı başvuru ilanları kapsamında Şanlıurfa İl Koordinatörlüğüne yapılan 22 adet proje başvurusu için planlanan yatırım tutarının yaklaşık 45 Milyon TL olduğunu, Üçüncü ilan kapsamında beklenen başvuru sayısının ise 25-30 adet civarında tahmin ettiklerini bildirdi.



EKİNCİ, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun, 17 Ekim 2011 tarihinde Şanlıurfa İlimizin de aralarında bulunduğu 20 İlimize yönelik 106 Milyon Euro`luk IPARD fonunu kullandırmak için hibe çağrısına çıktığını bildirdi. Şanlıurfa İl Koordinatörü Mehmet Ekinci, Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı kapsamında 8 ayrı başlıkta proje kabul edeceklerini, yatırım yapmak isteyen isletmelerin yatırımlarındaki uygun harcama kalemlerinin % 50 ile % 65 arasında bir tutarını hibe alabilmelerinin mümkün olduğunu söyledi. Bu bağlamda hem İl merkezinden hem de ilçelerden çok sayıda proje beklediklerini aktaran Sayın Ekinci, hazırlanan projelerin 19 Aralık 2011-10 Ocak 2012 tarihleri arasında İl Koordinatörlüğümüze teslim edilebileceğini belirtti.



Vali Celalettin Güvenç katılımcılara söz verdi. Sorular ve eleştiriler karşısında Şanlıurfalıların kendilerine haksızlık ettiğini vurgulayan Vali Güvenç; Şanlıurfalıların büyük düşünmesi gerektiğini ifade etti. Hibelerin 200 milyon EURO’dan bahsedildiği bir ortamda büyük yatırımcılar ortaya çıkar dedi.



İŞTE HİBE VERİLECEK ALANLAR



Süt Üreten Tarımsal İşletmeler

Et Üreten Tarımsal İşletmeler

Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi

Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi

Kırsal Turizm

Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesi
www.balikligol.com

HABERİN VİDEOSU




İPARD, yatırımcıya hibe vermeye hazır balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.