banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

İki asırlık ağaç'ta yabani kestane bereketi

BİTLİS - Norşin (Güroymak)ilçesine bağlı Özkavak köyünde asırlardır ayakta dimdik duran meşe ağacı, köylüler için hem yazın gölgelik görevini görüyor hem de birçok derde deva olan palamut (yabani kestane) bereketini yaşatıyor. Kalın gövdesi ve uzun boyuyla adeta köyün tarihiyle özdeşleşen ağaç, köylüler tarafından da korunmaya alınmış durumda.

Dedelerinin köye geldiği dönemlerde dahi bu ağacın var olduğunu söyleyen köy muhtarı Tacettin Sulan, “Ağacın bulunduğu yer eski bir mezarlıktır. Dedelerimiz bu köye geldiğinde de bu ağaç vardı. 2 asrı aşkındır var olan bu ağaca biz köylüler bir müdahalede bulunmuyoruz. Gölgesinden faydalanıyoruz ayrıca yabani kestanelerinin de bir çok derde deva olduğu belirtiliyor.” diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)






Anahtar Kelimeler:
BitlisYabani KestanePalamut
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.