banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi Şırnak Mahallesi Enver Aksak

HARRAN ÜNİVERSİTESİNDE ZEYTİN TADIMI EĞİTİMİ VERİLECEK

Koordinasyonunu Ziraat Fakültesi Dekan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ebru Sakar`ın yaptığı eğitim programı; sofralık zeytin üretimi, kaliteli zeytinyağı yetiştirilmesi ve zeytinyağının kalitesini ölçebilen bireyler yetiştirilmesini amaçlıyor. 15 kişilik gruplar halinde iki gruptan oluşacak tadım toplantısını, tadım uzmanı Serdar Öçten Ünsal ve Gıda Mühendisi Nilgün Olan programı sunacaklar.

Eğitimin amacı, üretici ve tüketici farkı gözetmeksizin her kesimde zeytinyağı ve zeytinin önemini anlatmak olduğunu söyleyen Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ebru Sakar, "Eğitimin amacı, üretici ve tüketici farkı gözetmeksizin her kesimde zeytinyağı tadım kriterleri konusundaki bilincin arttırılması ve zeytinyağının duyusal kriterleri açısından tanıtımının yapılmasıdır. Eğitim 1. ve 2. grup olarak gerçekleştirilecek. Eğitimde ayrıca katılımcılara sofralık zeytin üretimi eğitimi, stoklama ve ambalaj gibi konularda da bilgiler aktarılacak” diye konuştu.
9-10 Kasım 2015 tarihlerinde Zeytinyağı Duyusal Analiz (Tadım ) Eğitimi Programı, 11-12 Kasım 2015 tarihlerinde ise sofralık zeytin üretimi eğitimi verilecek olan programlar 4 gün devam edecek. Sınırlı sayıda başvuru kabul edilen programlar ücretsiz olacak. Katılımcılara program sonunda sertifika verilecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.