banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gabon Haliliye Belediye Başkan Adayı Mustafa Hekimoğlu akçakale Belediye Başkanlığı Uğur Demirkol

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNDEN LİMAK ÇİMENTO’YA GEZİ



Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Sarıışık gözetiminde 30 öğrencinin katıldığı Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. bünyesinde bulunan Limak Şanlıurfa Çimento üretim tesislerini gezen öğrencilere pratik bilgiler verildi.
Fabrikanın teknik ve idari sorumluları gözetiminde 2. sınıfta okutulan Malzeme Bilimi dersinin içeriğinde bulunan konuların teorik uygulamalarını yerinde görmek, çimento türleri, çimento ham maddeleri, çimento sanayinde kullanılan kimyasal maddelerin değerlendirmesi, birçok temel sektöre hammadde sağlanması aşamalarını görmeleri, çeşitli pratik notlar almaları ve teorik bilgilerini pekiştirmesi için yapılan gezi, öğrencilere, derslerini pratikte görme şansı verdi.
Limak Şanlıurfa Çimento çalışanlarından Üretim Mühendisi Samet Sözal, Çevre, İş Güvenliği ve Atık Şefi Sercan Aygüler ve Personel Uzmanı Furkan Bulut gezide, genç mühendis adaylarına eşlik ettiler.
Prof. Sarıışık gezi hakkında yaptığı açıklamada; “ Limak Şanlıurfa Çimentoyu üniversitemize davet ederek işbirliği içinde hareket edilmesi gerektiğini belirttik. Bu gezide emeği geçen herkese ve gezinin planlanması aşamasından, ziyaretçi kafilemizin kabul görmesine, tesis alanlarının dolaşılmasında gösterilen alakadan dolayı, Genel Müdür Alican Marangoz ve Genel Müdür Yrd. Uğur Çalı olmak üzere tüm yönetim kadrosuna, yardımcı personel ve sorumlulara teşekkür ederim. Gezinin, mühendis adayları olan gençlerimize mesleki beceri kazandırmaya yönelik bu gibi etkinliklerdeki işbirliğinin, inşaat sektöründe faaliyet gösteren kendini kanıtlamış diğer firmalara da örnek olmasını temenni ederim” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.