banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Harran Üniversitesi Hastanesine personel alımı sözlü sınavı yapıldı

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesine 4/B’li sözleşmeli 2 adet Eczacı kadrosu için çıkılan ilana 44 kişi müracaat etmiş, Harran Üniversitesi Rektörlüğünce oluşturulan 5 kişilik sözlü sınav komisyonu 13/08/2020 tarihinde adayları sınava almıştır. Sınava 44 adaydan 32 aday katılmıştır.
Üniversitenin Senato Salonunda yapılan sınav öncesinde gerekli COVİD 19 dezenfekte işlemleri yapılmış adaylar sırayla sınava alındı. Sınav sırasında anlık video kaydı alınarak  ve yazılı raporlama yapılarak adayların şeffaflık ilkesine uygun bir şekilde değerlendirilmesi sağlanmış ve her adayın eczacılıkla ilgili hazırlanan bilimsel soru havuzundan 2 adet soruyu kurayla belirlemesine imkan tanınmıştır, bir aday için sorulan sorular başka bir adaya sorulmamıştır. Ayrıca her sorunun puanlaması Komisyon tarafından anında değerlendirilmiş ve aday dışarı çıktıktan hemen sonra da adayın nihai puanı kayda alınmıştır. 
Sözlü sınav ile ilgili olarak konuşan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri ÇELİK şunları söyledi; ‘Bugün Üniversitemiz Hastanesinde görev yapacak 2 adet 4/B statüsündeki eczacı alımı için yapılan sözlü sınavı Komisyonumuz büyük bir özveriyle adayların liyakatleri göz önüne alınarak gerçekleştirdi.  Amacımız kimsenin aklında soru işareti kalmayacak şekilde ve hakkaniyet ölçülerinde şeffaf bir sınav yapmaktı. Bunu başardığımıza inanıyorum. Adayların kurayla belirledikleri sorulara verdikleri cevaplar objektif bir şekilde değerlendirilmiş, ayrıca Harran Üniversitesi tarihinde ilk defa adaylara sorulan sorulara verilen cevaplar ve nihai puanlama anlık olarak kaydedilmiştir, böylelikle bir diğer adaya geçmeden adayın sınav puanının belirlenmesi sağlanmış sınav sonrasında herhangi bir adayla ilgili yeniden değerlendirme yapılmasının önüne geçilmiştir. Bundan önce de gerek daimi işçi alımında noter huzurunda internet üzerinden canlı yayınla ve halka açık olarak kura sistemiyle yaptığımız personel alımı gerekse yine hastaneye aldığımız sağlık personelinin KPSS puan sıralamasına göre yerleştirilmesinin yapılmasındaki hakkaniyet çizgisini devam ettiriyoruz. Kazanan adaylara hayırlı olsun diyorum’ dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.