banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Urfa'da bayram hazırlıkları-Bayramda Hal pazarı kaç gün kapalı olacak?

BALİKLİGOL.COM-Şanlıurfa sebze meyve komisyoncuları derneği (Şasemkom) Başkanı Faruk Akbaş kurban bayramında 4 gün hal pazarının kapalı olacağını açıkladı.

AKBAŞ YAYINLADIĞI MESAJINDA ŞUNLARI SÖYLEDİ: 

"BAYRAMDA HALPAZARI KAÇ GÜN TATİL OLACAK..
Saygıdeğer Şanlıurfalı kardeşlerim;
ŞASEMKOM olarak,Ramazan bayramında yapılan,gerek haklı,gerek haksız eleştirileri,dikkate alarak,vatandaşımızın mağdur olmaması için,kurban bayramı tatilini,kısa tutma kararı aldık.
Bu yüzden,arefe günün pazar,yani tatil olmasına rağmen,hal pazarımızın açık olup,sadece 4 gün,esnafın tatil yapması kararını uygulamaya koyduk.
Buna göre,pazartesi günü kapalı olacak halpazarımızın,cuma günü açık olacağını,saygılarımızla kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.
Şimdiden,79 milyon vatandaşımızın,mübarek Kurban bayramını kutluyor,ülkemize,milletimize barış getirmesini,temenni ediyoruz..
ŞASEMKOM YÖNETİM KURULU."

RAMAZAN BAYRAMINDA 6 GÜN KAPALI OLMALARI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Şanlıurfa Sebze ve Meyve Komisyoncuları ramazan bayramında 6 gün kapatmaları vatandaşın tepkisine neden olmuştu. Ramazan bayramı öncesi açıklama yapan  Dernek Başkanı Faruk Akbaş, bayram tatilinde hal pazarının 6 gün kapalı olacağını belirterek, vatandaşları tedbirli olmaları yönünde uyarmış ve şu açıklamayı yapmıştı:

"Saygıdeğer Şanlıurfalı hemşerilerimiz, bizler hal pazarı olarak yılın 12 ayı yağmur, çamur, soğuk, sıcak demeden halkımızın sebze ce meyve ihtiyacını karşılamak için kamyon başında, tarlalarda, çile ve sıkıntı içinde Urfamızın sebze ve meyve ihtiyacını karşılamak için çaba sarf ediyoruz. Her gün sabah 03.00’te evden çıkıp hal pazarına gideriz, sektörün şartlarından dolayı esnafımızın ailece tatil yapabilme şansı yoktur. Bu yıl ortaklaşa aldığımız karar gereğince 6 gün kapalıyız.

Kararımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz ki vatandaşlarımız önceden ihtiyacını temin etsin. Arefe günü olan Pazartesi Hal pazarı açık olacak. Bir hafta sonraki Pazartesi’ye kadar kapalı olacaktır’

VATANDAŞ SOSYAL MEDYADA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Şanlıurfa Sebze ve Meyve Komisyoncuları ramazan bayramında 6 gün kapatmalarına Şanlıurfalarılar tepki göstermişti.

bazı vatandaşlar; “Üretici kendi malını satabilmeli. Hizmet sektörünü kimse kafasına göre kapatamaz”

“81 vilayette tek Pazar yok. Sebze ve meyve karaborsa”

Bir vatandaş da hal pazarının kapalı olmasından dolayı, hal pazarının girişinde ürün satan üreticilerin kurduğu pazarı belirterek “6 gün boyunca kapalı olacak olan Urfa hal pazarı yerine alternatif hal pazarı Urfa’mıza hayırlı olsun” diyerek tepkisini dile getimişti.

MEMNUNİYETLE KARŞILANDI

Şanlıurfa Sebze ve Meyve Komisyoncularının kurban bayramının 4 gün kapatmayla sınırlamaları memnuniyetle karşılandı. Bayramın kurban bayramı olması nedeniyle sebzenin bolca tüketileceği için vatandaşlar tatil süresinin kısa tutulmasından memnuniyet duydu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.