banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Halkbank’tan kadın girişimcilere uygulamalı girişimcilik eğitimi

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri kapsamında 20 ilde 1000 kadın girişimciye ulaşılması hedefleniyor. Eğitimler 15 Aralık’ta Şanlıurfa’da, 20 Aralık’ta da İzmir’de başlayacak.

 

Halkbank’ın kadın girişimcilerin desteklemesini sosyal sorumluluk olarak gördüğünü ve bu kapsamda 1994 yılından bu yana kadın girişimcilere sundukları desteği çeşitlendirerek sürdürdüklerini belirten Halkbank Esnaf ve KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Taner Aksel şunları söyledi:

 

“Kendi işini kurmayı amaçlayan girişimci ruha sahip kadınlara destek sağlamayı ve kadın işgücünün yönettiği ticari işletmelerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesini çok önemsiyoruz. Geçtiğimiz yıl KOSGEB iş birliği ile 17 ilde gerçekleştirdiğimiz eğitimlerle yaklaşık 800 kadın, erkek ve genç girişimciyi destekledik. 2014 yılında ise kadın girişimcileri odağımıza alıyor, 1000 kadın girişimciye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu eğitimlerin ülkemizdeki istihdama ve artı değer üretimine doğrudan katkı yapan girişimcilerimizin sayısının hızla artmasına katkı sağlamasını diliyoruz. Önümüzdeki dönemde de kadın girişimcilere verdiğimiz desteği yeni projelerle sürdüreceğiz.”

 

Girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabileceği bilgi ve deneyimi kazanmalarını hedefleyen  Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri 70 saatlik bir eğitim ve atölye çalışmalarını kapsıyor. 4 modülden oluşan eğitim kapsamında girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık, iş planı kavramı ve öğeleri, iş planının pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları ile iş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar gibi konular ele alınıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.