banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl Yetim Der

Halk Bankası, Kosgeb İşbirliğiyle Girişimcilik Eğitimi


Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Salonunda 6-20 Ocak 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitimle tecrübesi ve eğitim sertifikası olmayan ev hanımlarınailk defa açacağı işinde 10.000 TL, üniversiten yeni mezun girişimci bayanlara 50.000 TL, en az 5 yıl iş tecrübesi olan girişimci bayanlaraise 95.000 TL kredi verilecek.
Düzenlenen eğitimde,Halk Bankası Müdürü Kemal Ceylan, Girişimcilik konusunda bankanın sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yüklendiği yükümlülükler ve bu kapsamda gerçekleştirilen girişimcilik destekleri konusunda bir konuşma gerçekleştirdi.  Özellikle kadın Girişimcilere sunulan imkânlar içinde maddi ve manevi destekleri hakkında bilgi veren Kemal Ceylan,bankaların işletmeleri kredilendirme kapsamında işletmenin çalışma yılını dikkate aldıklarına dikkat çekti ve kendi bankaları olarak bu durumu iyileştirme çabaları içerisinde olduklarını ifade etti.Kemal Ceylan ayrıca iş planı kapsamında ilk açılışlarında 10.000 TL kredi kullandırdıklarını ve Halk Bankası’nın eğitim desteği ve KOSGEB işbirliğiyle 25 ilde gerçekleştirilen eğitimlerde 1000 kişi ücretsiz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ve Danışmanlık desteği aldığınıda sözlerine ekledi.
KOSGEB Müdürü İdris Erkeksoyise Eğitimi alan Girişimci kadınlara KOSGEP destekleri konusunda bilgi verdi. Eğitim sonrası iş kurmak isteyen bayanlar, KOSGEB’in yeni Girişimci desteği olan 30.000 TL hibe, bank-teminat mektubu karşılığı 7000 TL sabit yatırım makine ve teçhizat kredi desteği kullanma imkânı elde etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.