banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Güvenç'ten süt üretim uyarısı

  Değerlendirme toplantısında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç yanı sıra ŞUTSO Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, Şanlıurfa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Reşat Karadeniz ve çiftçiler yer aldı.

 

       Toplantıda yaptığı konuşmada katılımcılara önerilerde bulunan Başkan Güvenç, Profesyonelce ve uzmanlardan bilgi alarak yetiştiricilik yapmak gerektiğini belirterek, Damızlık Sığır yetiştiriciliği püf noktalarına değindi.

                                               

             Türkiye’nin süt açığı olduğunu ve bu alanda üretime ağırlık verilmesi gerektiğini belirten Başkan Güvenç, “ Süt Türkiye’nin en çok ihtiyacı olan ürünlerden birisidir. Hakikaten gelecek dönemlerde bir projeksiyon yaparsak Türkiye’nin süt açığı da petrol gibi olacak.  Ete ve süte ihtiyacımız var. Hükümetin önemli teşviki var. Bilinçli bir şekilde çalışırsak gelişiriz. Avrupa’da bunu gördüm. Hepimiz bir araya geleceğiz hocamdan danışmanlık hizmeti alacağız. Beş kişilik altı kişilik uzmana itimat etmiyoruz. Uzmana para vermiyoruz. kaliteyi arttırmak, verimi arttırmak, bilinçli bir şekilde yapmak lazım. Verimlilik sorunu var, bilinçli çalışmama sorunu var. Herkes emeğini koyacak. Biliyorsunuz sen ağa ben ağa bu ineği kim sağa? Bizim halimiz bu ama böyle olmaz ben yine söylüyorum. Teşvikte eksiklik varsa; Ankara ile irtibata geçeriz” dedi.

 

         Damızlık üretimi için gayret gösterdiklerini belirten Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Reşat Karadeniz ise Başkan Güvenç’e ve çiftçilere gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.