banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Güvenç,



    Ahmet Yesevi Kadın Kültür ve Destek Merkezi'n de kadınlarla bir araya gelen Başkan Güvenç,  kadınlarla sohbet ederek taleplerini tek tek not etti.

    Kurs öğretmenleri ve kursiyerlerle toplu sergi açılışını gerçekleştiren Başkan Güvenç, Devteşti ve Ahmetyesevi bölgesinde kadınların ikinci ev olarak gördükleri kadın kültür merkezlerinin önemine değindi.

    El Sanatları kursların açılış konuşmasını yapan  Başkan Güvenç, “Kurslarımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum. İstiyoruz ki ulaşamadığımız tek bir genç kardeşimiz kalmasın, genç kızlarımız gençlerimiz spor yapsınlar, meslek kurslarında iş sahibi olsunlar, bunun için arkadaşlarımız gece gündüz çalışıyorlar” şekline konuşta.

'Merkezler, Mahallenin Aile Haline Geleceği Yerdir'

    Açılışa katılan kadınlara doğalgaz ve Park müjdesi veren Başkan Güvenç, “Bu yıl Ahmet Yesevi ve Devteşti Mahallelerine doğalgaz verilmesi için Ankara'dan gerekli onayları aldım ve inşallah en kısa sürede çalışmalara başlayacağız. 80 Dönümlük Ahmetyesevi parkını da ihale edip sizlerin hizmetine sunacağız. Oyun alanları ve cafeleriyle güzel bir yer olacak. Merkezler sizin eviniz, muhabbet edip kermes yapabileceğiniz bir mahallenin aile haline geleceği yerdir. Bizlerde her zaman sizlerin yanınızdayız.” Şeklinde konuştu.

    Kadınlara bir yandan meslek öğretirken, bir yandan da aile ekonomisine katkıda bulunmasını sağlanıldığı Büyükşehir Belediyesine bağlı 7 Kadın Destek merkezlerinden biri olan  Ahmet Yesevi Kadın Destek ve eğitim Merkezinde bir çok kursun yanı sıra Makine Nakışı, Giyim, Geleneksel Kıyafet, Filografi, Resim, Takı Tasarım, El Sanatları kursların açılışını yapan Başkan Güvenç kursiyerler tarafından yapılan eserleri inceledi.  

Başkan Güvenç’e Teşekkür Mektubu

    Merkezde açılan sergi gezisi esnasında okuma yazma kursundan faydalanan Leyla Kara, Başkan Güvenç’i duygulandıran mektubunu okudu. Mektupta; “Sayın Başkanım bu kursta iki ay gibi bir sürede okumayı öğrendim. Artık Sokaktaki tabelaları okuyorum. Bizleri düşünüp böyle hayırlı hizmetler yaptığınız için size teşekkür ediyorum. Okuyup yazabilmek tek hayalimdi, bu hayalimin gerçekleştirmesini sağladığınız. Sayın Başkanım yaptığınız bu karşılıksız hizmetin mükafatını dünya ve ahrette almanızı diliyorum, Allah sizden razı olsun.” görüşüne yer verdi
    
Öte yandan Kadınların yoğun ilgi gösterdiği çocukların çeşitli oyunlarını sergilediği ve kursiyerlerin tasarladığı elbiselerinin defilesini de izleyen Başkan Güvenç, açılan kurslardan  mezun olan kursiyerlere sertifikalarını dağıttı.  

'Ürünleri Mağazada Satacağız'

    Sertifika töreninde bir konuşma yapan Başkan Güvenç, “yeni bir yerimiz ve eksiklerimiz var ama inşallah el birliği ile eksikliklerimizi tamamlayacağız. Gençlerimizin burada sadece eğlenmeleri için değil bir meslek sahibi olmasını hedefliyoruz. Burada ürettiklerimizi Haleplibahçe’de açacağımız mağazada değerlendirip satacağız. İnşallah burada gördükleri eğitim iş hayatlarına katkısı olacaktır.

    Öte yandan Akabe Kadın Kültür Merkezi ve Toki Gençlik Merkezini ziyaret eden Başkan Güvenç,  bir kursiyerin yapmış olduğu eseri satıp aile ekonomisine katkı sağladığından dolayı memnuniyetliğini dile getirdi.

    Ziyaret kapsamında Toki Gençlik Merkezine geçen Başkan Güvenç, masa tenisi oynayan bir çocukla karşılıklı müsabaka etti

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.