banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Faruk Çelik, tohumculuk sektörü temsilcilerini kabul etti

 

Bakanlığın makam toplantı salonunda gerçekleştirilen görüşmede tohumculuk sektörünün sorunları ele alındı.

Bakan Çelik, kabulde, Tohumcular Birliğine bağlı yedi alt birliğin temsilcilerinden oluşan yönetim kurulu üyelerini ayrı ayrı dinledi.

Tohumluk, süs bitkileri, fidan ve fide üretimlerinin niteliğini ve miktarını artıracak çalışmalar hususunda yakın temasta olacaklarını kaydeden Çelik, sorunların çözümünde birlikte hareket etmenin önemine işaret ederek, sektörü bir bütün olarak ele alacaklarını söyledi.

TÜRKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Gençer de Bakan Çelik’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını belirterek tohumculuk sektörünün son durumu hakkında bilgi sundu ve sektörün mevcut sorunlarının çözümü için destek talep etti.

Tohumculuk sektörünün 2006 yılında çıkan Tohumculuk Kanunu ile yeniden yapılandığını anlatan Gençer, sektörün özellikle yerli Ar-Ge’nin teşviki, KDV oranlarının ve döner sermaye ücretlerinin düşürülmesi ile tohum yetiştiricilerinin desteklenmesi konularında desteğe ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Gençer, toplantının sonunda Bakan Çelik’e “Tohumculuk Sektör Raporu” sundu.

Toplantıda TÜRKTOB Başkan Yardımcısı ve Tohum Dağıtıcıları Alt Birliği (TODAB) Başkanı Ayhan Bilgin, TÜRKTOB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Bitki Islahçıları Alt Birliği (BİSAB) Başkan Yardımcısı Dr. Vehbi Eser, TÜRKTOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Fidan Üreticileri Alt Birliği (FÜAB) Başkanı Gürsel Tanrıver, TÜRKTOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği (TYAB) Başkanı Mehmet Köse, TÜRKTOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (SÜSBİR) Başkan Yardımcısı Savaş Akcan ve TÜRKTOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Fide Üretcileri Alt Birliği (FİDEBİRLİK) Temsilcisi Tuncer Astar hazır bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.