banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR Michel Mboula 1899 Hoffenheim Ev alımında kapora dolandırıcılarına paranızı kaptırmayın URFADA TRAFİK KAZALARI

Havaalanında Kuş Uçmaz Kervan Geçmez!

İptal edilen seferlerle Şanlıurfa GAP Havalimanı müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada, sorunun personel yetersizliği ve ya çalışamamalarından kaynaklanmadığını açıkladı.

GAP Havalimanı Müdürü M.Münir ULUDAĞ, 3 Ocak-8 Ocak tarihleri arasında iptal edilen seferlerinin tümünün havalimanında 100 metreye kadar düşen görüş mesafesinden kaynaklandığını açıkladı.

İŞTE O AÇIKLAMA: 

Son günlerde bölgemizde yaşanan olumsuz hava koşullarından ötürü, Havalimanımıza inemeyen uçakların, havalimanımızda kar mücadelesinin yapılamadığından ötürü inemiyor olduğuna dair gerek sosyal medyada, gerekse yazılı ve görsel medyada birtakım gerçeği yansıtmayan haberler yer almaktadır.
3 Ocak-8 Ocak tarihleri arasında iptal edilen 24 seferimizin tümü, havalimanımızda 100 metreye kadar düşen görüş mesafesinden kaynaklanmaktadır. Bu iptallerin hiçbirisinin havalimanındaki hizmet ve teknik donanım eksikliği ile ilgisi bulunmamaktadır.
Anılan tarihlerde gerçekten çok yoğun bir kar yağışı gerçekleşmiş, fakat havalimanımız kar mücadele ekiplerimizin, 7/24 saat kesintisiz büyük bir özveriyle çalışmaları neticesinde pist ve apron kardan temizlenerek, uçakların iniş ve kalkışlarına müsait duruma getirilmiştir.
Havalimanımızda eğitimli ve tecrübeli personellerimizin kontrol ve işletiminde bulunan, ILS sistemi, (düşük hava görüşlerinde hizmet veren) , VOR CİHAZI , (istikamet bilgisi veren) , NDB cihazı, (yön bilgisi veren), DME (uzaklık bilgisi veren) cihazlarıyla, her türlü hava koşullarında, gecikme ve iptalleri en aza indirme amacıyla 7/24 faal olarak çalışmaktadırlar.
Bu cihazlar içerisinde, düşük hava görüşlerinde uçakların güvenli bir şekilde inmesine yardımcı olan ILS sistemimiz,2010 yılından itibaren, diğerleri ise 2007 yalından itibaren, faal olarak hizmet vermektedir.
ILS sistemi, pist görüş mesafesinin (RVR) 550 metre, dikey KARAR YÜKSEKLİĞİNİN (DH) ise 60 metre (200 feet) olduğu durumlara kadar uçakların güvenli bir şekilde inmelerine yardımcı olmakta, anılan görüş seviyesinin altına düştüğü zamanlarda ise sefer iptalleri yaşanmaktadır.
M.Münir ULUDAĞ
GAP HAVALİMANI MÜDÜRÜ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.