banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Ford Otosan ve bayilerinden 9 ilde 9 “Engelli dostu okul”

Projeye dahil olan Konya, Gaziantep, Şanlıurfa, Sivas, Ordu, Çanakkale, Edirne, Muğla ve Kocaeli’de ayrıca toplam 2624 öğrenciye engelli bireylerle daha doğru iletişime geçmek üzere Farkındalık Eğitimi verildi.

 

Ford Otosan tarafından geçtiğimiz Mayıs ayı sonunda “1 Ford Dene Engelliler için 1 Okul Yenile” sloganıyla başlatılan ve Koç Holding’in Ülkem için Engel Tanımıyorum projesi çatısı altında yürütülen proje dahilinde Konya, Şanlıurfa, Gaziantep, Sivas, Ordu, Çanakkale, Edirne ve Muğla’da engelli dostu haline getirilen okullara Kocaeli’nde de Özdebir Özel Eğitim Uygulama Merkezi de dahil edildi. Ford Esoto Bayisi’nin desteğiyle okulun fiziksel şartlarında iyileştirmeler tamamlandı ve öğrencilerin keyifle dış alanda oyun oynayabilecekleri bir alan Merkez’e kazandırılmış oldu.

Gerçekleştirilen proje kapanış toplantısına İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Yavuz, Ford Otosan Satış, Satış Sonrası ve Saha Operasyonları Direktörü Özgür Yücetürk, Ford Otosan İnsan Kaynakları Direktörü Nursel Ölmez Ateş, Ford Otosan İlköğretim Okulu, Atafen Koleji ve Özdebir Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri katıldı. Ford Otosan İnsan Kaynakları Direktörü Nursel Ölmez Ateş, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada; “Şirket olarak faaliyet gösterdiğimiz alanı sürdürülebilir kılmak ve şu an aramızda bulunan çocuklarımıza daha iyi bir dünya bırakmak için kurumsal vatandaş olarak görevimizi yerine getirmek üzere çalışıyoruz. Tüm teknolojilerimizde çevreci yaklaşımımızı koruyor, ülke ekonomisine sağladığımız faydayı artırmak için sürekli gelişimi hedefliyor, şirketimizde görev yapan 10 bine yakın çalışanımız ile toplumumuza fayda sağlamaya gayret ediyoruz. Tüm bunların yanı sıra başta eğitim olmak üzere, sağlık, çevre, tomlumsal fayda sağlayan ve engellilere yönelik projeleri hayata geçiriyoruz. Destek verdiğimiz projelerden biri olan ve Koç Holding tarafından yürütülen “Ülkem İçin” Projesi, Koç Topluluğu şirketleri, çalışanları, bayileri ve tedarikçileri arasında sosyal sorumluluk olgusunu yaygınlaştırarak, toplumsal sorunlara karşı daha katılımcı bir tutum geliştirmeyi hedefleyen bir çatı projedir. Bu kapsamda Ülkem için projesinin pazarlama faliyetlerimize entegre edilmesiyle  birlikte “1 Ford Dene 1 Okul Yenile Projesi” ortaya çıktı. Ancak bu proje ile okullara ve geleceğimizin güvencesi çocuklarımıza ulaşabildiğimiz için çok mutluyum. Okullarda yürüttüğümüz farkındalık eğitimlerimize devam ederek çok daha fazla sayıda gencimize ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Ford Otosan Satış ve Satış Sonrası Saha Operasyonları Direktörü Özgür Yücetürk ise konuşmasında; “1 Ford Dene 1 Okul Yenile Projesi şirketimizin Kurumsal Sosyal Sorumluluk anlayışının tüm süreçlerimizde benimsendiğinin en önemli göstergesidir. Bu kampanya ile bir sosyal sorumluluk projesini pazarlama faaliyetlerimize entegre etmiş olmamızdan büyük mutluluk duyuyorum. İllerde bayilerimizin desteği ile okullara, gönüllü çalışanlarımız ile öğrencilerimize ulaşabildik. Ford Show kapsamında test sürüşlerine katılan müşterilerimiz de ayırdıkları zaman ve kampanyanın yayılımına sağladıkları katkı ile projeye destek oldular. Amacımız daha fazla insana farklı yöntemlerle ulaşarak engellilik konusuna dikkatleri çekmek” dedi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Yavuz ise özel sektörün bu tür projeleri ile eğitime destek olmalarının önemine vurgu yaparak  Ford Otosan ve Esoto için hazırlanan plaketleri Işıl Kayan, Nursel Ölmez Ateş ve Özgür Yücetürk’e  törenle teslim etti.

Etkinlik süresince aynı zamanda Ford Otosan Gönüllü Eğitmeni Gonca Sofuoğlu ve Esin Kahyaoğlu  tarafından iki seansta düzenlenen “Farkındalık Eğitimleri” ile Ford Otosan İlköğretim Okulu, Atafen Koleji ve Özdebir Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencilerine engelliliğin ne olduğu ve engellilerin sorunlarına nasıl doğru yaklaşım gösterebilecekleri yönünde yöntemler anlatıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.