banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

faturalardaki yeni düzenleme halkı mağdur edecek

Taslakta, elektrik faturalarında ayrı başlıklar halinde yer alan perakende satış hizmet bedeli, sayaç okuma bedeli, iletim sistem kullanım bedeli ve kayıp enerji tedarik maliyetleri, faturalarda "dağıtım bedeli" hanesi altında tek başlıkta birleştirileceği öngörülüyor.

 

Böylece daha önce ‘Kayıp kaçak bedeli’ gibi  vatandaşlardan haksız yere tahsil edilen çeşitli ek tahsilatlar  gizlenmiş olacak.

 

"Dağıtım bedeli" hanesi altında hesaplanacak bedellerden ‘Dağıtım sistem kullanım bedeli’, şirketlerin dağıtım faaliyetlerini yürütebilmesi için gerekli maliyetlerden hareketle belirleneceği belirtildi. Bu kapsamda, dağıtım sistem kullanım bedelinin belirlenmesinde, faaliyetin yürütülmesi için gerekli olan yatırım harcamaları, işletme giderleri, bakım onarım giderleri, kayıp enerji tedarik maliyetleri, iletim tarifesi kapsamında ödenen tutarlar, faaliyetin yürütülmesi kapsamında kamu kurumlarına ödenen bedeller ile dağıtım faaliyetinin sürdürülebilmesi için katlanılan diğer maliyetler dikkate alınacak

 

Dağıtım tarifesinin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar, dağıtım şirketlerinin önerileri de dikkate alınarak EPDK tarafından belirlenecek ve dağıtım bölgeleri için ortak belirlenebileceği gibi, her bir dağıtım bölgesi için ayrı ayrı da tespit edilebilecek.

 

Taslak 24 Şubat'a kadar piyasanın görüşüne açık tutulacak

 

EPDK'nın 24 Şubat'a kadar piyasanın görüşüne açık tutacağı yönetmelik taslağına, TBMM gündeminde bulunan Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın yasalaşmasının ardından son şeklinin verileceği öğrenildi.  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.