banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Şanlıurfaspor Harran Üniversitesi Urfa Haber

Ekinci, Kayıt dışıyla mücadele sözü verdi

 Sabahın erken saatlerinden itibaren beraberindekilerle birlikte Haşimiye’den başlayarak çarşı esnafıyla bir araya gelen ve sorunları dinleyen Başkan Ekinci, esnafın çay talebini de kırmadı. Esnaf tarafından kendisine iletilen sorunları ilgililere not aldıran Başkan Ekinci, “Haftanın belirli günlerinde esnafımızla bir araya gelip sorunlarını yerinde görüyoruz.” Dedi.

Çarşı esnafını ziyaretinin ardından kayıt dışı işletmelerle mücadele noktasında atılacak adımları ve alınacak tedbirleri görüşmek üzere Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğini ziyaret eden Başkan Ekinci burada Başkan Mehmet Şefik Bakay ve yönetimi tarafından karşılandı.

Kayıt dışı işletmelerle mücadele noktasında önemli adımlar atıldığını ve devamının da geleceğini belirten Başkan Ekinci, “hem kayıt dışı işletmelerle mücadele ediyoruz, hem de halkımızın sağlığı için gerekli tedbirleri alıyoruz” dedi.

“KAYIT DIŞI İŞLETMELERLE MÜCADELE VATANDAŞLARIMIZIN SAĞLIĞI İÇİNDİR”

Başkan Ekinci burada yaptığı açıklamada şunları söyledi, ‘’Şanlıurfa Fırıncılar Odasının Başkanı Mehmet Emin Karaatlı kayıt dışı fırıncılarla ilgili bizlerden toplantı talep etmişti. Bu vesile ile bizler Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Oda Birliğinin Başkanını ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ettik. Burada özellikle kayıt dışı ile mücadele konusunda yapılması gerekenleri masaya yatırdık. Belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa yerine getireceğiz. Onun dışında denetimler konusunda, ekmeğin kalitesinden tutunda, başka işletmelerdeki hijyenik durumuna kadar. Bunlarla ilgili kendi ekiplerimizi de zaman zaman eğitiyoruz. İhtiyaç duyulan anlamda bu işi iyi bilen personel takviyesi yapılması noktasında vatandaşlarımıza bu anlamda da iyi hizmet sunmaya çalışıyoruz. Burada şunu ifade etmek gerekir ki, Bizlerin yapacağı bu denetimler, bu kayıt dışı ile ilgili mücadele vatandaşlarımızın sağlığı adına yapılan mücadeledir. Buradaki kayıt dışı olan işletmeler bizim rakibimiz değil, ama şu var burada çoğu işletme devlete vergilerini ödüyorlarsa, birilerinin de kayıt dışı olup bunlarla rekabet noktasında çok doğru bir hareket değildir. Bizler belediye olarak zabıta birimimiz ile her türlü denetimi yapacağız. Herkesin şikâyet ettiği ekmeğin kalitesi konusu hakikaten bir yaradır. Her türlü tedbiri Belediye olarak alacağız. Bu anlamda müşteri dostu diye adlandırdığımız işletmeleri de ilan edeceğiz. Yanlış yapan insanları da yine aynı şekilde bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Dolayısıyla burada insanlarımızın hak ettiği kalitede sunulmasına da vesile olmuş olacağız. Esnaf ve Sanatkârlar Birliği Başkanımız ve Fırıncılar Odası Birliği başkanımız ve diğer yönetim kurulu üyeleri de bu anlamda bizlerle beraber olacaklarını ifade ettiler. Kısa bir süre içerisinde de bunu yazılı bir metin haline getirip bunu tebliğ edeceğiz. Ve kontrollerimiz sıkı bir şekilde başlayacaktır. ‘’

“BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ”

Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Şefik Bakay ise, ‘’ Eyyübiye Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Ekinci, Esnaf ve Sanatkârlar odasını ziyaret ettiği için teşekkür ederiz. Bu ziyaret içerisinde esnaflarımızla ilgili problemlerimizi dile getirdik. Bu problemler içerisinde birinci derece de esnafımızın kayıt dışı ile ilgili, ruhsatsız işyerleri ile ilgili, görüşmelerimiz oldu. Ayrıca fırıncılarımızla, lokantacılarımızla, berberlerimizle ilgili denetim noktasında birlikte hareket edeceğiz.’’ Şeklinde konuştu.

“BAŞKAN EKİNCİ’YE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye kayıt dışı işletmelerle ilgili attığı adımlardan dolayı teşekkür eden Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karatlı, “Fırıncılar Odası olarak Eyyübiye Belediyemizin ekibi ile birlikte başkanımıza teşekkür ediyorum. Esnafımızın sorunlarını masaya yatırdık. Kayıt dışı olan işyerimizi değerlendirdik. Bundan sonra kayıt altında olmayan işyerlerimize müdahale edilecektir. Denetimlerin sıklaşacağı ve vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde yemek yemesi için önemli çalışmalarımız olacaktır. “ ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.