banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

“Eylem Planımız gerçekten ciddi bir bakışı yansıtıyor”

 Şanlıurfa’da bölgenin kalkınmasına yönelik harekete geçirilen GAP Eylem Planı ile ilgili program düzenledi.

Şanlıurfa Valiliğinin konferans salonunda düzenlenen programa, Vali İzzettin Küçük, Vali Yardımcısı Aylin Kırıcı Duman, GAP İdaresi başkanı Sadreddin Karahocagil, GAP İdaresi Bölge Kalkınma İdaresi Stratejik Planlama İzleme-Değerlendirme ve Koordinasyon Genel Koordinatörü Aslıhan Güven, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Hilvan belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Şanlıurfa Meteoroloji Müdürü Yunus Demir katıldı.

Düzenlen programda bir konuşma yapanVali İzzettin Küçük “Eğer bu proje eğitimle ve diğer değişim vasıtaları ile desteklenmezse bırakın hedefine ulaşması tam aksine aleyhine dönebilecek bir mahiyet arz ediyor” diyerek eylem planın önemine değindi.

“Yerel idarecilere kaymakamlarımıza, sivil toplum örgütüne önemli görevler düşüyor”

Küçük daha sonra, “Sulamamız çok zor, bir örnek vereyim, kanallarda su getiriyoruz. Getirdiğimiz su vahşi sulama ile toprağa salınıyor tuzlanma oluyor, dört beş sene sonra bu toprağa bereket getirmesi gereken su bu toprağa birebir düşman oluyor. Eğer bu proje eğitimle ve diğer değişim vasıtaları ile desteklenmese bırakın hedefine ulaşması tam aksine aleyhine döne bilecek bir mahiyet arz ediyor. Onun için GAP Eylem Planı 2014-2018 yılı içerisinde oluşan başlıkları bütün bunları içerecek niteliktedir.” İfadelerine yer verdi.

Eylem planın kültür, spor, turizm vb. birçok unsuru içine aldığını belirten Küçük, “Yani içinde kültürel, spor, turizm, sosyal grubu ile ilişki zayıf toplum kesimlerinin desteklenmesi cehalet ile savaş gibi birçok unsuru da içeriyor. Bu gerçekten bir bakışı yansıtıyor daha önce yapılan eksiklikleri ve aksaklıkların izale edilmesine bir çalışma olduğu gözlemleniyor. Burada yerel idarecilere belediye başkanlarımıza, kaymakamlarımıza, sivil toplum örgütüne düşen görev şu; bu projeleri bu başlıkları çok iyi incelesinler, irdelesinler, kendi faaliyetlerimize nasıl adapte edebiliriz diye, bunun için kafa yorsunlar.” Diyerek yetkililere tembihte bulundu.

“Amacımız her alanda bölgenin kapasitesini yükseltmek”

Ardından eylem planı ile ilgili açıklama yapan GAP İdaresi Başkanı Sadreddin Karahocagil “İnsan olmadığı sürece bu alt yapı yatırımlarının bir anlamı yok” diyerek, okullara büyük yatırımların yapılacağını söyledi. Karahocagil daha sonra, “Bu eylem planıyla ara kanallarda tarla içine suyu indirmek planlanıyor, yani şebeke yapımları var daha çok. Ama asıl hedefimiz bölenin her alanda kapasitesini kurumsal kapasitesini, insan kapasitesini biraz daha yukarıya çekmek ve bu alt yapı yatırımlarından doğan potansiyeli değerlendirmek. Yani insan olmadığı sürece bu alt yapı yatırımlarının bir anlamı yok. Bunların yanı sıra Sulama şebekelerinin yapımı var, bütün sulama şebekeleri 1 milyon hektarın üzerine çıkacak. Bunu yanında okullarımıza ciddi bir yatırım yapacağız, ders başına düşen öğürenci sayısını mutlaka 33’e indirmeyi düşünüyoruz. Sağlık yatırımları mutlaka devam edecek, şehir hastaneleri var bu çerçevede, Diyarbakır’da, Antep’te ve Şanlıurfa’da. Bunu yanında yine üniversitelerimizi mutlaka hedefliyoruz, birde yeni oluşan büyükşehir belediyeleri, belediyeler bunların kurumsal kapasitelerinin de iyileştirici programı var.” İfadelerini kullanarak projenin kapsamından bahsetti. (Hüseyin Sürmeli-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.