banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Eski Halfeti’de turizm işletmecilerin sorunları masaya yatırıldı

İç sularda taşımacılık ile ilgili düzenleme ve kontrollerin Büyükşehir Belediyelerinin denetimine geçmesinin ardından geçtiğimiz hafta Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Burak Küçük’ün yeni düzenlemeler hakkında bilgilendirdiği tekne işletmecileri ile bir araya gelen Genel Sekreter Yardımcısı M. Emin Özçınar işletmecilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in selamını ileten Genel Sekreter Yardımcısı M. Emin Özçınar 6360 sayılı yasa ile İç sularda taşımacılığı yetkisinin Büyükşehir Belediyelerine devredildiğini söyledi. Kıyı şeridinin şahısların değil vatandaşlara hizmet etmek üzere kamuya ait olduğunu hatırlatan Özçınar, işletmecilerden bu doğrultuda kanuni müeyyidelere dikkat etmelerini istedi. Halfeti’nin ve Halfetililerin emrinde olduklarını belirten M. Emin Özçınar “İlçenin ekonomik alanda kalkınması için üzerlerine düşeni yapacaklarını” bildirdi.

 

Şanlıurfa’nın saklı cenneti olarak anılan Halfeti’de Butik otelciliğin yaygınlaştırılması gerektiğini anlatan Özçınar “Amacımız Halfeti’ye gelen bir turistin bir daha gelmesini sağlamak. Halfeti’ye gelen Turist sayısını artırmak, ilçenin gelişmesi ve kalkınması için AB, Karacadağ Kalkınma Ajansına kooperatifler aracılığıyla projeler sunulmasına yardımcı olmaktır” dedi.

 

Toplantının ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Emin Özçınar, Zabıta Daire Başkanı Burak Küçük, Çevre Koruma Daire Başkanlığından Ruhsat Denetim Şube Müdürlüğünden Remzi Sonekinci, Büyükşehir Belediyesi Halfeti Koordinasyon Şube Müdürü Abdullah Dilek ve işletme sahipleriyle birlikte marinayı gezerek sorunları yerinde tespit etti.

 

Daha sonra Büyükşehir Belediye ekibi Kaymakam Mehmet Keklik’le bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.