banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

Eroğlu Açıkladı: Erdoğan Urfa'dan başla dedi

Şanlıurfa'ya gelen Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sulama sorunu bitirilmesini emrettiğini belirterek, bu işi de şanlıurfa'dan başlanmasını istediğini belirtti.

 Şanlıurfa ziyaretine Valiliği’ni ziyaret eederk başlayan Bakan Eroğlu, burada Şeref Defterini imzaladıktan sonra Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Milletvekili Mehmet Akyürek ve diğer yetkililerle kısa bir toplantı gerçekleştirdi. toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Urfa'yaz özel ilgilisinin olduğunu belirterek; "2018-2019 yılı sulama hamlesini buradan başlatacağız. Bu Cumhurbaşkanı'nın talimatı. Ben de buranın fahri hemşerisi olarak pazar günü Cumhurbaşkanı'nı coşkuyla karşılayacağım" dedi

Şanlıurfa'da büyük yatırım yaptığını belirten Bakan Eroğlu, "Ben Afyonlu olmama rağmen en büyük yatırımı Afyonu değil buraya yapıyorum. bu da Cumhurbaşkanımın özel talebi. Cumhurbaşkanımız Şanlıurfa'ya çok önem veriyor. Bakanımız Sayın Fakıbaba şahit. onun için bizler Şanlıurfa'dan başlayarak bu sulama işini bitirmeye çalışacağız. su zengini değiliz bunun  çok verimli kullanmalıyız. Vahşi sulamaya da bir son vermeliyiz" diye konuştu

URFA'YA 15 YILDA 5,5 MİLYAR YATIRIM YAPILDI

Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu AK Parti hükümetleri döneminde Şanlıurfa'ya yapılan yarıtımların miktarını da açıkladı. Bakan Eroğlu, "Yiğit ve mert insanlar diyarı Şanlıurfa’da Bakanlık olarak 15 yılda 5 milyar 510 milyon lira yatırım gerçekleştirdik" dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZİN ÇALIŞMALARIYLA URFA GÜZELLEŞECEK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise açıklamasında şunları söyledi: "Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarına Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın 2019’da bitireceği sulama projelerinin eklenmesiyle hem Şanlıurfa’mız hem de Güneydoğu daha da gelişip güzelleşecek. Bir takım olarak insanımız için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.