banner2
Öne Çıkanlar TFF Orhan Saka Amatörler Evi TMO bahçesine düştü Abdullah Evliyaoğlu HzHalil İbrahim gece kulübü

Emekliye büyük müjde! En az 900 lira geliyor

Emeklilere promosyonda son dönemece girildi. 11 milyon emeklinin promosyon alması için seferber olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bankalarla pazarlık yürütüyor. Bakanlık yetkilileri, bankalarla önümüzdeki günlerde yeniden masaya oturacak. Bu toplantıda promosyon tutarının artırılması hedefleniyor. Bankalar ile pazarlıklar 3 yıl için 300 lira ile başlamıştı. Şimdi ise ulaşılan rakam 3 yıllık dönem için 900 lira. Bankalarla görüşmeleri sürdüren Bakanlık yetkilileri, rakamın daha da artırılması için çalışıyor. Promosyonda Haziran'a kadar sonuca ulaşılması hedefliyor. Anlaşmanın sağlanmasının ardından Sosyal Güvenlik Kurumu bankalarla protokol imzalayacak. Ardından da ödemeler başlayacak.

PEŞİN ÖDENECEK

Şu anda masada promosyonun 3 yıllık periyodlarla ödenmesi üzerinde konuşuluyor. Bu şekilde anlaşma yapılırsa; emekli, maaşını aldığı bankadan 3 yılda bir promosyon elde edecek. Emekli, promosyonu peşin alacak, karşılığında da 3 yıl boyunca o bankada kalacak. Bu sürenin bitiminden sonra yine aynı süreç işleyecek. Emekli isterse o banka ile ister başka banka ile yine sözleşme yaparak promosyonu peşin alacak. Karşılığında yine 3 yıl sözleşme imzaladığı bankadan maaşını almayı sürdürecek. Promosyon karşılığında emeklilerin kredili mevduat hesabı açmasını isteyen bankaların talebi bakanlık tarafından kabul edilmedi.

Takvim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.