banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

DİCLE EPSAŞ ne yapmaya çalışıyor? Enerji bakanlığı görmüyor mu?

DİCLE EPSAŞ son zamanlarda abonelerine gönderdiği hayali faturalarla bir çok Şanlıurfalıyı perişan etti. kullanılmayan elektrik için hayali fatura kesen DİCLE EPSAŞ ne yapmaya çalışıyor? peki, Enerji bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanlığı ne iş yapıyor? vatandaş derdini kime anlatsın? 

VATANDAŞIN BİRİ BAŞINDEN GENEÇLERİ ANLATIYOR...
Elektrik faturalarında son iki aydır gariplik var. Önce elektrik sayaçlarında bir yanlışlık olduğunu düşünüp sayaçlar üzerinde yaptığımız incelemede aslında elektrik sayaçlarında bir yanlışlık olmadığı farklı elektrik tüketimlerine birbirine yakın ücretlendirme yapıldığı gördük.Bu durumu Ekte verilen 3 farklı elektrik faturası üzerinden anlatalım:

1.Dün kesilen bu üç faturada birinci faturada tüketim 17 kw; ikinci faturada 70 kw ,son faturada ise 146 kw tüketim olmasına rağmen faturalandırmada birincisi 64 tl,ikincisi 65 tl ve 66.30 tl olarak faturalandırılmıştır ki bu abonelerin geçmiş borcu da bulunmamaktadır.Faturlandırma tamamen keyfi,hukuksuz olarak yapılmaktadır.17 kw tüketim ile 146 kw tüketime aynı fatura kesilmektedir.

2. Bu durum üzerine’ın Eyyübiye Kampusu önündeki ana binada dilekçe verip yetkililerle görüştük.Ortada teknik bir hata olmadığını uygulamanın tamamen bir şirket politikası olduğu, bilinçli olarak bu faturaların kesildiğini anladık. Uygulama bir abonenin faturalarında geçmiş aylara göre düşüş varsa; elektrik sayaçlarında ki tüketim üzerinden degil, geçmiş aylardaki (tabi ki yüksek fatura dikkate alınarak) fatura rakamları üzerinden fatura kesilmektedir.

3.İşin en kötü tarafı bu fatura incelemesi yapıpta farkına varıp; zamanı olup ta Eyyübiye kampusunun oraya gidip dilekçe verecek bilinçte, kızgınlıkta olan abonelerin dilekçe yolu ile düzeltilmesi imkanı var. Peki bunun farkına varamayan yüzbinlerce abone ne yapacak ? Neden tükettiğimiz kadar elektrik kadar faturalandırma yapılmıyorda keyfi olarak yüksek faturlar yazılıyor ve farkına varmazsanız bu faturaların düzeltilme şansıda yok.Keseden gidecek yani biz ikinci ayda farkına vardık ve dilekçe verdik. Peki ya bunun bilincinde olmayanlar ne yapacak ?

4.Bu durumun kayıp-kaçak uygulaması ile bağlantısı yok. O uygulama zaten yapılıyor ve kayıp-kaçaktan bağımsız olarak son iki aydır ekstra bir uygulama olarak var.

5.Bu konu bize ait bireysel bir hata olsaydı bu yazı ile vs uğraşmazdık. Ancak DİCLE EPSAŞ binasında dilekçe verirken onlarca kişinin bu sorunla buraya geldiğini gördük.

SONUÇ OLARAK:Eski Çinde bir kişi diğerine beddua etmek istediğinde ‘’ilginç zamanlarda yaşayasın’’ diye beddua edermiş.Biz gerçekten ilginç zamanlarda yaşıyoruz.Yukarda anlattığımız olayın akılla,hukukla bağdaştırılır bir tarafı yok, bir şirket bu kadar rahat vatandaşları soyabiliyor.Hemde verdiği hizmeti fahiş fiyatlara satarak değil;hiç vermediği hizmeti,malı fatura ederek.Bir tür elektrik kaçak hırsızlarının yaptığının tersinden bizi soyuyor. Peki bu duruma kim dur diyecek ?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.