banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Seçim süreçlerinde yaşanan ekonomik sorunları, özellikle de emlak sektörünün yaşadığı sıkıntıları anlatan Van Emlakçılar Derneği Başkanı Orhan Özdek, yeni başayan dönemde, Büyükşehir Belediyesi’nin halka hizmet etmesini ve kurulacak hükümetin de bölgeyi pozitif ekonomik ayrımcılığa tabi tutması gerektiğini belirtti.

7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri arasında emlak sektörünün yaşadığı sıkıntıları anlatan Van Emlakçılar Derneği Başkanı Orhan Özdek, “7 Haziran ve 1 Kasım arası dönemde Türkiye, bölge ve Van genelinde ekonomik olarak zarara uğradık. 7 Haziran seçimlerinden sonra bir istikrarsızlık meydana geldi. Bu da siyasi belirsizliğe ve ekonomik çöküntüye neden oldu. Van Emlakçılar Derneği ve üyeleriyle birlikte bu süreçte ciddi sıkıntılar çektik. Bu sürede emlak fiyatları düştü, emlakların alım-satımı ve piyasadaki sekülasyonu durdu. Piyasalar insanlara güven vermediğinden dolayı yatırımcılar da emlak sektöründe geride kaldı.” dedi.

1 Kasım sonrası başlayan yeni dönemde bölgeye daha fazla ekonomik destek verilmesi gerektiğini belirten Özdek, sözlerine şöyle devam etti: “Seçimleri yeni atlattık. Bundan sonra bölgede ekonomik olarak çok hareketliliğin olacağını umuyoruz. Devletin de bu noktada bölgeye biraz daha önem vermesi gerektiğini düşünüyorum. Yani Devlet bölgeye ekonomik olarak daha çok katkı sunmalıdır. En azında vergi konusunda insanları rahatlatacak açıklamalar yapılsın. Bununla birlikte Doğu Anadolu Bölgesi’nde yatırımcıları teşviken yeni projelerin oluşturmasının doğru olacağını düşünüyorum.” 

“Belediyenin Van’da hiçbir faaliyeti yoktur”

El birliğiyel Van’ın kalkınmasına katkı sunmaları gerektiğini ama bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım ve faaliyetlerinin yetersiz olduğunu dile getiren Özdek, “Van ilini daha ileri götürmek ve yatırımcıları buraya çekmek zorundayız. Belediye de bu konuda üstüne düşen görevi layıkıyla yerine getirmemektedir. Belediye insanlarla iş birliği içinde olmalıdır. Özellikle buradaki tüm yerel belediyelerden bahsediyorum; hangi siyasi partiye mensup olursa olsun, insanlarla diyalog içinde olup, vatandaşlara yardımcı olsunlar. Bu konuda farklı sivil toplum örgütleri ve gerekse de bizler Van'a sahip çıkmak zorundayız. Van'ın sorunları bellidir. Ekonomik ve sosyal sorunlarla karşı karşıyayız. Bu ekonomik sorunları hep birlikte kardeşlik içinde aşacağımıza inanmaktayız. Van stratejik konumuyla hem de normal coğrafyasıyla güzel bir şehirdir, ama çok fazlasıyla bakımsız bir şehirdir. Bizler bu şehre sahip çıkıp istihdam oluşumunu hayata geçirmeliyiz. Büyükşehir Belediyesi de bu noktada görevini yapmalıdır. Ben özellikle Büyükşehir Belediyesini buradan kınıyorum. Belediyenin Van’da hiçbir faaliyeti yoktur ve çalışmaları eksiktir. Belediye yatırımcıların önünü açmamakta ve destek vermemektedir.” diye konuştu.

“Belediyeler siyasi değil hizmet kurumlarıdır”

Belediyelerin salt siyasi kurumlar olmadığını, hizmet kurumu olduğunu vurgulayan Özdek, “Öncelikle belediyeleri siyasi kurumlar olmaktan çıkarıp, aslı itibariyle hizmet kurumlarına yeniden dönüştürmeliyiz. En büyük eksikliğimiz belediyeleri siyasi kurumlar olarak görüyoruz, belediyeler siyasi değil, hizmet kurumlarıdır. Hangi siyasi partiye mensup olursa olsun, siyasi kimliğini bir kenara bırakıp halka hizmet edilmelidir. Belediyeyi kınamamın sebebi de budur, belediye millete yardımcı olmamaktadır.” diye belirtti.

“Devlet yarım kalmış projelerini tamamlamalı”

Van’da yapımı devam eden çevre yolu projesinin tamamlaması gerektiğini hatırlatan Özdek, Devleti, milletvekillerini ve belediyeyi göreve çağırarak, “Van’da yapılması gereken çok sayıda proje vardır. Bununla ilgili sahil ve çevre yolu halen beklemektedir ve devlette bu konuda yetersizdir. Devletin şu an yarım kalmış projeleri vardır. Devlet bu yarım kalmış projelerini tamamlayıp halkın hizmetine sunmalıdır. Van gibi güzel bir ilde sahil yolu yok, gerçekten bu büyük bir eksikliktir. Belediye sahil yolu için bir proje çizip bu hayata geçirebilir. Fakat belediyenin böyle bir projesinin olmaması bizi üzmektedir. Bu konuda hem devlet yöneticilerini hem Van Büyükşehir Belediyesi’ni hem de 8 milletvekilini göreve çağırıyorum.” dedi. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.