banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI şehmuz özer ile anlaştı urfaspor kartalspor maçı

Yün satıcıları dertli

Genellikle çeyizlik yorgan, döşek ve minder gibi ürünlerin yapımı için tercih edilen yüncüler, hazır üretim yapan fabrika ve atölyelerin artması nedeniyle işlerinde durgunluk yaşadıklarını söyledi.

Merkez Kayapınar ilçesinde yaklaşık 10 yıldır yün ve pamuk satışı yapan Mahmut Kalkan, fiyatların uygun olmasına rağmen gençlerin hazır ürünlere yöneldiğini belirtti.

İnsanların, fiyatı uygun ve sağlık açısından da faydalı olan yünleri eskisi gibi almadıklarını dile getiren Kalkan, “Yün, yorgan, döşek ve minder gibi ürünlerin yapımında kullanılıyor. Bizim müşterilerimiz daha çok çeyizlik yapmak için gelen insanlardır. Sağlık açısından faydalı olan yünün fiyatı da gayet uygundur. Yünü, kilosu 7,5-8 TL arasında, pamuğu ise 3-3,5TL arasında satıyoruz. Ama şimdiki gençler yünden anlamıyorlar. Hazır ürünlere yönelim var. Bu işi yapan esnaflar arasında yaşanan rekabet de eklenince işlerimiz daha kötüye gidiyor.” dedi.

Eskiden satışlarının iyi olduğunu ancak şu an eski durumda olmadıklarını ifade eden Kalkan, “Yün, altın gibidir. Ama elyaf zararlıdır. Elini yün ve elyafın içine koyarsan farkı anlarsın. En sağlıklı olan yündür. Fabrikalarda makinelerle yünü parçalayıp iplik yapıyorlar. Onlardan da battaniye üretiyorlar. Eskiden daha fazla yün satıyorduk ama şimdilerde eski işimizi yapamıyoruz.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.