banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İmzasıyla İller Bankasında Sermaye Artırımı

İller Bankası Anonim Şirketinin Sermayesinin 30.000.000.000 Türk Lirasına Çıkarılması Hakkında Karar Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayınlanarak yürürlüğe girdi.

İşte resmi gazetede yayınlanan o karar:

İLLER bankası sermayesi.pdf

İller Bankası Nedir Görevleri Nelerdir
İller bankası nedir görevleri nelerdir diye sorulduğunda; İller Bankası ilk kez 11 Haziran 1933 senesinde oluşturulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı içinde halk kurumu biçiminde görev yapmaktadır. İller Bankası, kendi yasasında ve özel hükümlerinde bulunan prosedürleri gerçekleştiren bir bankadır.
15.000.000 TL gibi bir anaparayla kurulmuş ve köylerden çok Belediyelere hizmet veren bir banka olarak isminden sıklıkla söz ettirmiştir. Kuruluşundan 11 yıl sonra belediyelerle beraber köylere ve İl Özel idaresine de görev almaya başlamıştır. İşte 1944 yılında yapılan düzenlemeye müteakip Belediyeler Bankası olarak oluşturulan bu banka sonradan İller Bankası adını almıştır.

İller Bankasının Görevleri
İller Bankası’nın vazifesi belediye ve köylere finansal ve ekonomik yardım sağlamaktır. Bağlı olduğu ilde de mahalli idarelere kredi olanağı takdim etmek, Kendi içerisinde alınan kredinin nerede ve hangi işlerde kullanıldığını ve işlerin düzenli bir şekilde denetimi ile birlikte kontrolünü sağlamak, Yönetimler aracılığıyla talep edilen üst yapı, alt yapı vb. bu gibi kapsamı geniş olan projelerin çalışmasını gerçekleştirmek, Yönetimlerce ilgi edilen işlerin oluşturulması sırasında gerekli olan araç ve malzemeleri sağlamak, Yönetimlerin içinde bulunan menkul ve taşınmaz malların sigorta gibi prosedürlerini gerçekleştirmek, Yasalarla beraber verilen vazifeleri ve kendi yönetmenliğinde bulunan işlemleri yerine getirmek, Belediyelere rastgele bir iş için kredi verdikten sonra bunun takibini yapmak. Bu manada köylerin ve belediyelerin vermiş olduğu taahhütlerin yerine getirilip getirilmediği, aksaklık olup olmadığı tetkik eder denetler. Bağlı olduğu illerdeki yerel yönetimlerin işlerini yerine getiren bir banka olarak iller Bankası,

Atatürk’ün arzusu üzerine kurulalı tam olarak 81 sene olmuştur. Bu denli durmadan çalışmakta olan bu banka sermayesi ile de konusunda güçlü olan bankalar arasında yerini almaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.