banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Urfa'da 9. Koruyucu Toprak İşleme Çalıştayı yapılacak


Tarımda bitkisel üretimde tohum yatağı hazırlamak amacıyla toprak işleme makinalarının fazla sayıda kullanımı sonucu fosil yakıtların kullanımı artmakta, traktör ile tarımsal alet ve ekipmanların geçiş sayılarının aşırı artması toprak strüktüründe geri dönüşü olmayan bozulma, erozyon ve organik madde kaybı gibi olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Son yıllarda bahsi geçen olumsuz durumların bertaraf edilmesi veya azaltılmasına yönelik sürdürülebilir tarım, işlemesiz tarım ve azaltılmış toprak işleme yöntemlerine olan ilgi artmıştır. Bu durum araştırmacıları bu konularda ihtiyaç duyulan bilgi, beceri ve kurumsal alt yapının entegre edilmesi amaçlı bilimsel AR-GE Projelerinin uygulanmasına yönlendiriyor.
GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde 11-12 Mayıs’ta Şanlıurfa’da düzenlenecek olan 9. Koruyucu Toprak İşleme ve Doğrudan Ekim Çalıştayına Ülke tarımına yararlı olmasını amaçlıyor.
Çiftçiler ve teknik elemanlara açık olacak olan '' 9.Koruyucu Toprak İşleme ve Doğrudan Ekim Çalıştayı'' 11-12 Mayıs 2016 Tarihlerinde GAPTAEM Tarımsal Eğitim Merkezinde Yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.