banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Büyükşehir'de küçük esnafı koruyan yasa çıktı

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Abdulkerim GÖK, Büyükşehir Yasası ile gündeme gelen “vergi düzenlemesi” hakkında açıklamada bulundu.

Gök; "Bilindiği üzere daha önceki düzenleme Büyükşehir olan illerde basit u

sulde vergilendirilmiş mükellefler otomatikman gerçek usulle vergilendirilmiş oluyorlardı. Sayın Gök’ün, Maliye Müsteşarı ile yaptıkları görüşmelerde, son çıkan Büyükşehir Yasası ile otomatik geçişlerin, önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu’nun gündemine alınarak düzenleneceği şeklinde Bakanlığın çalışmalarının olduğu bilgisini paylaşmışlardır. Böylelikle, basit usulle vergiye tabi olan mükellefler aynı şekilde vergilendirilmiş olacaklardır. Şanlıurfa’da basit usulle vergiye tabi mükellef sayısı yaklaşık olarak 16.000 kişidir. Böylece bu düzenleme ile haksız bir uygulamanın önüne geçilecektir" dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.