banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Bugün Sigortalı Ol, Yarını Garantiye Al


Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Ünlü, sosyal güvenlik bilincini en iyi şekilde anlatmak, bu bilincin oluşturulmasını sağlamak için topyekûn seferberlik ruhu ile çalışmak gerektiğini belirterek, toplantıya katılanların Fahri Sosyal Güvenlik Danışmanı olmaları için destek istedi.
Şanlıurfa’da sosyal güvenlik ibresinin doğru gitmediğinin aşikâr olduğunu dile getiren Ünlü, ‘’Bu sonuçlardan biride, insanlarımızın yarınlarını düşünmediği ve güvence altına almak için bir çaba içinde olmadığını göstermektedir. Yani insanlarımıza yarınları düşünmeye sevk etmeliyiz. Yeşil kart, devletimizin ‘’ sosyal devlet’’ anlayışı çerçevesinde vatandaşlarına sunmuş olduğu, muazzam bir imkândır. İnsanlarımızın temel hakkı olan sağlık hizmetlerini alması sağlanmıştır. İnsanlar bugünün ihtiyaçlarına geleceğin ihtiyaçlarından daha fazla önem vermektedir. Sosyal güvenlik kişisel sorumluluk esasına dayanır insanlar kendilerinin ve bakmakla yükümlü oldukları kimselerin sorumluluğunu taşımalı ve ekonomik güvencelerini sağlamaya çalışmalıdırlar.” Diyerek konuşmasını şöyle devam etti; “ Bu yüzden sorumluluk alarak her şeyi devletten beklemeyip yarınlarımızı bugünden düşünmemiz gerekmektedir. Kurumlar arasında yapmış olduğumuz istişare toplantılarında Yeşilkart kapsamında bulunan ve sosyal yardımlardan faydalanan vatandaşlarımızın sosyal yardımları kaybedeceği korkusu yaşadıklarını gördük. Bu sebepten dolayı sigortalı olmak istemedikleri gibi bir algı olduğu tespit edilmiştir. Bu yanlış bir algıdır. Vatandaşımızın çalışmaları veya sigortalı olmaları halinde yeşilkart iptal edilmeyecek, çalışmalarının ve sigortalılıklarının bitiminden sonra tekrar yeşilkart devreye girecektir. Valiliğimizin girişimleri sonucunda 2015 yılında yürürlüğe bu yasal düzenleme ile vatandaşlarımız sigortalı çalışmaları halinde Devletimizin Sosyal Yardımlarının birçoğundan faydalanabilirler. Bu doğrultuda ilimizde değişmesi gereken kültürlerden biriside artık sigortalı olma, yani kayıt altında çalışma kültürü olmalıdır. Bu konuda Sosyal Güvenlik Kurumu olarak, Projemizin hedef kitlesi tarım-orman ve hayvancılık ile geçimini sağlayan, evde, el işi ile üretim yapıp, ürettikleri ürünleri satıp gelir elde eden bayanlarımız vatandaşlarımızdır. Sigortalı ve emekli sayımızı arttırmak için; tüm kamu kuruluşları, STK’lar ve diğer kuruluşlarımız ile topyekûn bir mücadele başlatma ihtiyacı duyuyoruz. . Bu mücadelemiz sonucunda insanlarımızın yarınlara güvenle bakmasını sağlamış olacağız. 2011 yılında yürürlüğe giren, yeni sigorta kolumuz adeta bir teşvik niteliğindedir. Kadınlarımızın ve Mevsimlik tarım işçilerimizin 22 günlük prim ödeyerek, 30 gün sigortalılık süresini kazanmış olacaklar. Yeni 8 günü eksik ödeyeceklerdir. İnsanlarımız el emeği göz nuru döküp ve bedenen zor şartlarda çalışıyorlar. Çalışıp kazandıkları halde bunları değerlendirmek yerine sadece günü yaşıyorlar. İnsanlarımız evlerine, arabalarına sigorta yaptırıyorlar. Bunu ne için yapıyoruz olurda bir felaket ile karşılaşırsak güvence altında olalım diye. Pekâlâ bizim, kendi kazandığımız mallarımız kadarda değerimiz yok mu? İnsanlarımız kendilerini sigorta altına almayı neden düşünmüyor.”dedi.
Tanıtım toplantısında konuşan Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman ise, Şanlıurfa genelinde 600 bin yeşil kartlı olduğunu söyleyerek, “ Çalışma hayatı türlü risklerle doludur. Çalışırken iş kazası geçirebilirsiniz. Meslek hastalığına tutulabilirsiniz. Siz ve aileniz hastalanabilir, işsiz kalabilirsiniz. Yaşlanınca çalışamaz duruma düşebilirsiniz. Malül kalabilirsiniz. Ölümünüz halinde eşiniz ve çocuklarınız geçimlerini sağlayamayabilirler. Sosyal sigorta kapsamında olursanız sizi ve ailenizi tüm bu zor durumlara karşı korur. Bu yüzden tüm vatandaşlarımızın sigortalı olup, geleceklerini garanti altına almaları gerekmektedir.” dedi.
“ Bugün Sigortalı Ol, Yarını Garantiye Al” tanıtım projesine Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mahmut Kırıkçı, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Ünlü, Daire Amirleri, Kadın Kültür Merkezlerinin yöneticileri, Dernek Başkanları, Muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı. Toplantı verilen kokteyl ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.