banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

TEKNOKENT’te Urfa’ya müjdeleri verdi.

Şanlıurfa Türkiye’nin tarıma dayalı sanayisinde önemli merkezlerinden birisi olduğunu söyleyen Bakan Işık, Şanlıurfa yalnız Türkiye’nin değil dünya tarihinin önemli merkezlerinden biri. İnsanlık yürüyüşünün önemli duraklarından biri özellikle göbekli tepe ile başlayan bilim ve teknoloji nin de önemli merkezlerinden birisi olduğunu söyledi.


ŞANLIURFA SIÇRAMA YAPMAK İSTİYOR
Şanlıurfa artık üretimde büyük bir sıçrama yapmak istediğini dile getiren Bakan Fikri Işık; “özellikle tarıma dayalı sanayide de sıçrama yapmak istiyor bunun içinde çok ciddi gayret gösteriyor. Bizde hükümet olarak her konuda Şanlıurfa’yı desteklediğimiz gibi bu konuda da üstümüze düşen görevi yerine getirme gayreti içeresindeyiz. Organize sanayi bölgemiz yetmiyordu 571 hektarlık yeni bir genişleme alanı oluşuyoruz ve çok ciddi bir talep var. Siverek te organize sanayi çalışmasına başladık” dedi.


URFA’DA GIDA İHTİSAS SANAYİ KURULACAK
Şanlıurfa’ya gelişi nedeniyle bir müjde vermek istediğini söyleyen Bakan Işık: Şanlıurfa gıda ihtisas sanayi bölgemizi kuracağız artık gıda ya ve tarıma dayalı sanayide Şanlıurfa yı Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri haline gelmesi için bu adımı atıyoruz. Bilim sanayi ve teknoloji bakan lığı olarak hedefimiz Şanlıurfa’yı bir üretim merkezi haline getirmektir” diyerek şöyle devam etti; “Hükümetimiz Şanlıurfa’ya 25 milyar Türk lirası üzerinde yatırım yaptı. Özellikle GAP projesinde önemli ölçüde ilerlemeler sağlandı ve sulanabilir tarım alanı çok artı bunun ürüne dönüp tüm dünyaya satılması gerekmektedir. burada sadece organize sanayi kurmakla yetinmiyoruz Avrupa birliği projeleri ile beraber lisanslı depoculukla ilgili projemiz var aynı şekilde pamukta lisanslı depoculukla ilgili projemiz var ve turuzimle ilgli projemiz var 4 projemizin toplam değeri 100 milyon türk lirası” olduğunu söyledi.


MATBAACILAR VE AYAKKABICILAR SİTESİ KURULUYOR
Şanlıurfa’da organize sanayi kurarak sanayilerin kalıcı olması yönünde çalışmalar yaptığına değinen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık; “Tabi bununla da kalmıyor Şanlıurfa küçük sanayi ile ilgili iki tane tematik sanayi sitesi kuruyoruz. Bunlarda birisi matbaacılar diğeri ayakkabıcılar matbaacıları 2016 programına aldık ayakkabıcılarla ilgili çalışmalar sürüyor yetişir ise ayakkabıcıları da 2016 projesine alacağız. Şanlıurfa’nın bu çalışkan gayretli insanına alt yapı sunarak onarlın üretmesini istihdam oluşturmasını ve hem kendi ekonomilerine hem şehir hem de ülke ekonomisine katkı sağlamalarını istiyoruz. Şuanda teknoparktayız yeni yeni gelişiyor büyüyor şuanda 12 firmamız var önümüzde ki süreçte inşallah bu firma sayımız artacak. Son derece teknolojik çalışmalar yapılacak bir merkez haline gelecek ve sürekli destekliyoruz şuana kadar 7 milyon destek verdik. TÜBİTAK’ında ceylanpınar TİGEM’de yenilene bilir enerji olan güneş enerjisi ile ilgili çalışmaları devam ediyor” dedi.

Açıklamalardan sonra Teknokent defterini imzalayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık daha sonra İşçilerle öğlen yemeğini yemek üzere pınar süt tesislerine doğru hareket etti.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın teknokent ziyaretinde Harran üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin ve ŞUTB Başkanı Mehmet Kaya ve Teknoken yetkilileri karşıladı. Bakan Işık’a Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Bütükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Milletvekili Ahmet E. Fakıbaba, İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül , ilçe belediye başkanları, parti yetkilileri ve çok sayıda bürokrat eşlik etti.

www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.