banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Belediye'nin temizlik işçileri için yaptıracağı konutların temelini attı VİDEO

 

 

Temel Atma merasimine Bakan Çelik’in yanı sıra, Milletvekili Seydi Eyüpoğlu, Vali Celalettin Güvenç, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Erkan Sözen, Belediye Başkan Yardımcıları, partililer, belediye meclis üyeler ve taşeron işçileri katıldı.

 

Türkiye’de ilk kez taşeron işçiye konut yapan belediye olduklarını vurgulayan Başkan Fakıbaba; “Konut maliyeti 70 bin ancak biz 40 bin liraya emekçilerimize vereceğiz. İşçilerimin ev sahibi olmasından dolayı ben çok mutluyum” dedi.

 

Buradan konuşan Çelik, 1,5 yıldan bu yana taşeron işçilerin sorunlarıyla yoğun bir şekilde ilgilendiklerini belirterek, taşeron işçiler için uygun şartlarda bin 248 konutun yapılmasının kendisi için çok anlamlı ve bunun bütün belediye başkanlarına Şanlıurfa'dan bir mesaj olduğunu söyledi.

Taşeron yasasının çıkacağını da vurgulayan Bakan Çelik; “Mesai saatlerinden ne kadar çalışıyorsan o kadar da ücret alacaksın. Bunun düzenlenmesini yapıyoruz. Tazminat sorunlarını çözüyoruz. İki gün önce Başbakanımızla taşeron işçilerin durumunu konuştuk. Başbakan ‘Ramazan ayı içerisinde geniş katılımlı bir toplantı düzenleyerek konuyu ele alalım. Ekim ayında düzenleyeceğimiz ilk yasa ile ele alacağız’ dedi. Ekim ayında sizin koşullarınızı düzelteceğiz” dedi.

Temel atma töreninden önce taşeron işçileri günün anısına Bakan Çelik’e gül sundular.

 

 

 

Ömer Aslan / www.balikligol.com

 

VİDEO

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.