banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Belediyenin bu ihalesi çok konuşulacak

İşte Özel Halk Otobüsçülerin o açıklaması; "Şanlıurfa belediyesi (12.10.2012 saat 10.00 da belediye binasında) muammen bedeli 25 milyon tl’lik toplutaşıma ihalesi yapıyor.

Belediye 55 adet 9 metrelik otobüs ve idare malı 20 aracın çalıştırılma işini 2012 yılı için ihaleye çıkarmış ve 18 milyon tl’lik teklifle ÖZDİCLE A.Ş tek başına girdiği ihaleyi almıştı.Süresi dolan bu ihale için bu seferde 2013 yılı için ihaleye çıkılıyor.Belediye ihaleyi 3 yıl veya 5 yıl gibi yatırım yapılacak avantajlı bir ihale yerine senelik olarak ihaleye çıkararak bu işe girecek ulusal bazdaki şirketlerin önünü keserek rekabet şartlarının oluşmasını önlemektedir.Bu ihale içinde en avantajlı şirket yine özdicle a.ş görünüyor çünkü halihazırda sistemde aracı çalışan şirkette özdicle a.ş'dir.

Bu ihalenin 2012 yılı için 67 otobüsün bir yıllık gideri için belediye 18 milyon tl’yi  ihaleyi kazanan özdicle a.ş’ye vermiştir.Bunun karşılığında ise bu araçların kazandığı toplutaşıma gelirini aldı.Bu konuda 29.05.2012 tarihinde ak partili meclis üyelerinin sorusuna cevap veren Şanlıurfa belediyesi aylık 750 bin tl zarar ettiğini itiraf etmiştir.Bu araçlar için 2012 yılında Şanlıurfa belediyesinin zararı 10 milyon tl olarak gerçekleşmiştir" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.