banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır Şırnak Celalettin Güvenç Elazığ bakan

Batman'da Günde ne kadar petrol üretiliyor?

Batman İl Koordinasyon Kurulu toplantısında TPAO Batman Bölge Müdürü, Batman il sınırı içerisinde günlük 16 bin 800 varil petrol üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Batman’da günlük 16 bin varil petrol üretiliyor
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürü Gökhan Akın, bu yıl Batman’da 22 sahada bulunan 656 üretim kuyusundan günlük 16 bin 800 varil üretim gerçekleştirdiklerini söyledi.

Batman İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, Batman TPAO Bölge Müdürlüğünün bu yılın faaliyetleri hakkında bilgi veren Akın, “Şu ana kadar 3 adet sondaj çalışması bitirdik. 2 adet sondajımız devam etmektedir. Sene sonuna kadar hedeflediğimiz metraj 25 bin 500 metreyi planlıyoruz. Şu ana kadar total olarak 6 bin 500 metreye ulaştık.” dedi.

Batman’da TPAO’nun üretim miktarlarını açıklayan Akın, devamında şu ifadeleri kullandı: “Üretim miktarımız, Batman il sınırı içerisinde günlük 16 bin 800 varil üretimimiz var. Bu üretim 22 sahada bulunan 656 üretim kuyusunda yapılmıştır. Şu ana kadar 1,5 milyon varil petrol üretimi yaptık. Sene sonu hedefimiz takriben 6,5 milyon varil petrollü bulur. İşletme ve yatırım bütçesi olarak toplamda 650 milyonluk bir bütçemiz var. Yatırım bütçemiz 110 milyon lira. Şu ana kadar harcanan rakam takriben 6 milyona yakındır. Düşük görülmüyor ama ileriki zamanlarda arama kuyularımıza başladığımızda bu paraları da harcayacağız. Sene sonundaki hedeflerimize inşallah ulaşacağız.” (M.Sait Çelik – İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.