banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

OHAL'la ilgili Urfa iş dünyasından ilk tepkiler gelmeye başladı

 

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, ülkenin huzuru ve devletin bekası için alınan Olağanüstü Kal Kararının yerinde olduğunu söylerken, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanvekili Kadir Kılıçoğlu, Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edilmesinden sonra açıklamalarda bulunarak, alınan bu kararın halkı, İş dünyası temsilcilerini ve yatırımcıyı etkilemeyeceğini savundu. 

BAŞKAN KAYA; "OHAL YERİNDE BİR KARAR”‏

Hain kalkışma sonrasında Olağanüstü Hal Kararının alınması ülkemizin bekası ve milletin selameti açısından çok isabetli bir karar olduğunu vurgulayan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Fettulahçı Terör Örgütü’nün ülkemizin bütün kılcal damarlarında bir kanser hücresi gibi her tarafa yayılmış olduğunu ve bu yayılmanın engellenmesi için zaman zaman acil kararların alınabileceğine ve alınacak bu kararlarla ülkemizdeki hain girişimlere karşı konulacağına inandıklarını söyledi.

İş Dünyası’nın OHAL’den olumsuz etkileneceğini de düşünmediklerini kaydeden Kaya,
"Bilakis OHAL’in amacı bozulan kamu düzenini korumaktır. Iş dünyasının kısa bir süre sonra toparlanacağını ekonomi verilerinin iyiye gideceğini inanıyoruz.” diye konuştu.

Başkan Kaya; " Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu’nun aldığı karar ile birlikte ülkenin huzur ve güvenini tehdit eden terör mensuplarının kökü daha çabuk temizlenecektir. Bu karar ile birlikte ülkemizin milli hedeflere daha erken ulaşacağı kanısındayım. Bu sebeple geleceğe daha büyük umutlarla bakıyoruz.” açıklamasında bulundu.

KILIÇOĞLU “OHAL İŞ DÜNYASINI ETKİLEMEYECEK” 


Başkanvekili Kılıçoğlu yaptığı açıklamada; “Dün, gerçekleştirilen ve başarısız olan darbe girişimi akabinde düzeni yeniden sağlamak adına alınacak önlemlerin ve ilgili gündem maddelerinin görüşüldüğü MGK ile Bakanlar Kurulu Toplantıları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı sonrasında, 3 aylık OHAL ilan edildiği ifade edildi.
İlan edilen bu kararın millete dönük değil, devlete dönük bir karar olduğunu görüyoruz. Vatandaşların günlük hayatını olumsuz etkileyen bir durum söz konusu olmayacağı aşikardır. Alınan bu OHAL kararıyla temel hak ve özgürlükler, basın özgürlüğü gibi konularda kısıtlamalar içermemektedir. Sade vatandaşın hayatı, işletmeleri ve yatırım düşünceleri gibi durumları bu karardan etkilenmeyecek, İş hayatı herhangi bir kesintiye uğramayacaktır. Nihai otorite anlamında alınan bu kararın ardından Ülkemiz, daha güçlü bir demokrasi, daha nitelikli işleyen bir piyasa ekonomisi ve büyük yatırım olanakları ile kalkınma yolunda gerçekleştirdiği hamlelerine devam edecektir.
Şanlıurfa iş dünyası, her zaman ki gibi normal işleyişine devam etmelidir. İş dünyası olarak gerçekleştirilecek plan ve projelerde herhangi bir olumsuzluğa mahal verilmemelidir. Yatırım planları asla askıya alınmamalıdır. Bizi tekrar ayağa kaldıracak olan en önemli unsur yatırım projeleridir. Herkese üzerine düşenin fazlasını yapmakla mükelleftir. Ayrıca, banka ve diğer finans kuruluşları, OHAL ilanını asla ve asla yanlış yorumlamamalı, özellikle iş adamlarına yönelik olumsuz yönde kullanmamalı, yatırımcı ve iş adamlarını zor durumda bırakmamalıdır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.