banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

Bankalar, müşteriyi böyle tuzağa düşürüyor

Üç yıl önce gizli hesaplarıyla ünlü İsviçre'de patlayan 'Tarantula' skandalının bir benzeri Türk bankacılıksektöründe yaşandı. Türkiye'nin önde gelen özelbankalarından birisinde uzun yıllar çalışan H. B. isimlibankacı, tıpkı İsviçreli 'Tarantula' lakaplı bankacı gibi BDDK'ya ve Hazine'ye bir ihbar mektubu göndererek, bankaların tüketicileri nasıl kandırdığını ayrıntıları ile anlattı.
'Türk Tarantula', ihbar mektubunda, kredi kartı, ek hesap vesigorta satışlarında bir çok usulsüz işlem yapıldığını öne sürdü. İhbar mektubu ile birlikte bir çok belge de gönderen Tarantula, prim almak için mükerrer kredi kartı satışları yaptıklarını, tüketicikredisi kullananlara boş forma imza attırarak, söz konusuformlarla müşterilere ek hesap açtıklarını veya kredi kartı satışı yaptıklarını bildirdi.
MÜŞTERİYE HABERİ OLMADAN İMZA
Tüketicilerle ilgili en fazla usulsüz işlemin sigorta satışlarında yapıldığını iddia eden H.B., tüketici, taşıt ve konut kredisi kullanan müşterilere haberleri olmadan, bir çok sigorta yaptıklarını öne sürdü. H.B., örneğinemekliye, memura ve kendi işyeri olan kişilere bile işsizlik sigortası yapıldığını kaydetti. Türk Tarantula ihbar mektubunda "Kredi komisyonunu 200-300 lira yüksek tutuyorduk. Söz konusu tutar ile de sigorta primlerini tahsil ediyorduk. Sigorta sözleşmeleri kredi sözleşmelerinin arasına karıştırılıyor. Müşteri neyi imzaladığını bilmiyordu. Her sigorta için de ayrıca prim alıyorduk" itiraflarında bulundu.
H.B. isimli bankacı, yöneticilerinin kredi kartı, ek hesap ve sigorta satışlarında usulsüzlük yapılması konusunda personele baskı yaptığını da öne sürerek, kendisinin bu işlemlere karşı çıktığı için hakkında soruşturma açıldığını söyledi. Bankacı, söz konusu usulsüz işlemlerle ilgili banka genel müdürüne e-posta gönderdiği içinde işten atıldığını bildirdi. BDDK ise, Türk Tarantula'nın ihbar mektubundaki iddiaları işleme aldı. Konuyla ilgili de söz konusu banka hakkında inceleme başlattı. BDDK'nın, incelemede elde edilecek bilgiler doğrultusunda, sigorta, kredi kartı ve ek hesaplarla ilgili incelemesini derinleştirmeyi planlıyor. Kaynak: Star Gazete- Hüseyin Özay

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.